Bagværk og kage

Æble-kanel boller

image_print

Det skal ingen hemmelighed være, at min teenager i tidernes morgen har haft et ophold på et julemærkehjem. Hun trængte til et ordentlig boost på selvværds- og selvtillidskontoen. Det er noget af det bedste, vi har gjordt for vores datter, og jeg vil til hver en tid anbefale det. Hun gik fra at være konstant ked af det, indelukket og meget passiv til at være en glad, sund og endnu mere lækker tøs.
De første uger var meget hårde ved hende, da hun havde voldsomt hjemve, men dette overvandt hun ved hjælp af de meget professionelle pædagoger/voksne, der er på julemærkehjemmet. ALDRIG har vi oplevet så meget omsorg overfor vores datter eller for den sags skyld for vores lille familie. Og da opholdet efter 10 uger var slut, savnede teengeren nu julemærkehjemmet, og faktisk her flere år efter savner hun det endnu.
Det der med at dyrke motion, være sammen med ligesindede, at have det sjovt, at der faktisk var nogle, som gerne ville én og ventede på, at man blev færdig på toilettet (ja, det er også at være en del af et fællesskab), det betød så meget for hende. Ensomheden var og er stadig lidt vores teenagers værste fjende!
Som mor og far har vi været meget bekymrede for hende og hendes fremtid, men det er vi overhovedet ikke nu, da hun har og stadig er i meget sund udvikling (Med tryk på MEGET…. Wow nogle voldsomme humørsvingninger).
På julemærkehjemmet serverede de kanelboller, og jeg var så dum ikke at få opskriften på dem. TYPISK. Så jeg gik selv i køkkenet, og det kom der den her opskrift ud af. Vi har flere gange bagt bollerne omkring juletid, da de smager og dufter af jul.
Jeg tror, teengeren elsker de her boller, da de minder hende om de gode tider på julemærkehjemmet.

Ingredienser:
Ca. 20 stk.

  • 50 g gær
  • 1 dl olie
  • ½ liter mælk
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. groft salt
  • 700-800 g hvedemel (mængden kan variere) 
  • 200 g rugmel
  • 2 spsk. kanel 
  • 2 mellemstore revede æbler
  • 15 g bageenzym (valgfrit)

Fremgangsmåde:

  • Lun mælken og rør gæren ud heri. 
  • Tilsæt olie, sukker og salt. 
  • Tilsæt rugmel, kanel og de revede æbler. 
  • Hvis du bruger bageenzym så bland det i hvedemelet.
  • Bland hvedemelet i dejen lidt efter lidt og ælt det godt. 
  • Dejen må godt være lidt klistret. 
  • Stilles til hævning under husholdningfilm og et viskestykke i ca. 30 minutter. 
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og form 20 boller. 
  • Stilles til efterhævning i 30 minutter. 
  • Bages ved 180 grader varmluft i 15-18 minutter. 

Du kan pensle bollerne med æg. 

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.