Æbleflæsk

Enten elsker man retten, eller også kan man ikke fordrage den. Det lod jeg mig fortælle, en aften vi sad og snakkede gode gamle danske retter med et hold venner.
Første gang jeg stiftede bekendtskab med æbleflæsk var på min forhenværende arbejdsplads. Det var en fast ret på efterårsmenuen hos de gamle. Sammen med en beboer smagte jeg forsigtigt på det her æbleflæsk, og jeg var SOLGT. Nøj, det smagte jo fantastisk.
Jeg er stensikkert på det hold, som elsker æbleflæsk, og det er jo mega nemt at lave.
Jeg er et kæmpe udemenneske og er den irriterende af slagsen… Jeps, I ved, dem der siger, der findes ikke dårligt vejr, men kun dårlig påklædning. Sådan er jeg… haha.
Jeg syntes bestemt at æbleflæsk egner sig til listen af mad, man kan lave over bål eller på grillen en efterårsdag. 
Her er min udgave af en nem omgang æbleflæsk. 

Ingredienser:
Til 2 personer.

  • 2 små løg eller et stort
  • 4 æbler
  • 200 g bacon i tern (jeg har brugt røget bacon fra et ordentlig stykke, vi havde i fryseren)
  • 4 spsk. sukker
  • ½ dl vand

Fremgangsmåde: 

  • Skræl æblerne og skær kernehuset fra.
  • Skær æblerne i mellemstore tern.
  • Opvarm en pande og steg bacon til det næsten er færdig. 
  • Tag bacon af panden.
  • Svits løg og tilsæt derefter æblerne og vend det godt rundt. 
  • Tilsæt sukker og vand og rør rundt. 
  • Lad det småsimre på panden i 15-20 minutter. Husk at røre i retten jævnligt.
  • Tilsæt så det næsten færdigstegte bacon og rør det godt rundt i et par minutter.

Så er der æbleflæsk. 

Serveres med et godt stykke rugbrød. 

Ingredienser (husk vand)

Steg bacon næsten færdig.

Svits løg.

Tilsæt æbler og rør rundt. Tilsæt så sukker og vand og lad det simre under omrøring i 15-20 minutter.

Rør bacon i og steg det yderligere et par minutter.

Så er der æbleflæsk.