Æblekage

Denne her æblekage har efterhånden floreret i familien en del år. Hvor den kommer fra og hvem der startede med at servere den er uvis. Vi ved bare en ting og det er at, det er æblesæson/efterår når denne kage serveres med en god gang cremefraiche. Og pas på den smager altid af mere.
Det aller bedste ville være at bruge nedfaldsæbler eller de gode modne i supermarkedet, hvis de er til at finde. Jeg køber altid de økologiske æbler, da jeg syntes de har meget mere smag. 
Mængden af æbler kan variere i denne opskrift, da det kommer an på om du bruger små eller store. 

Ingredienser: 
Ca. 6 personer. 

  • 300g smør.
  • 300g rørsukker.
  • 5 æg.
  • 300g hvedemel.
  • 1 ½ tsk. bagepulver.
  • 4 tsk. Vaniljesukker.
  • 6 til 8 æbler afhængig af størrelse.

Derudover 5 spsk rørsukker. blandet sammen med 3 spsk. kanel.

Fremgangsmåde:

  • Skræl æbler og skær dem i tynde både.
  • Pisk smør og sukker godt sammen. 
  • Tilsæt æg en efter en. 
  • Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål og rør det forsigtigt i smør og æggeblandingen. 
  • Beklæd en bradepande på ca. 34×24 med bagepapir og læg en bund nogle af æblebådene (husk at gemme lidt til toppen). 
  • Fordel halvdelen af kanelsukkeret over æblerne. 
  • Hæld dejen over æblerne. 
  • Top med de sidste æblebåde og drys med det sidste kanelsukker. 
  • Bages i ovnen ved 180grader varmluft i 70 til 75 minutter. 
  • Lad æblekagen køle af og servere med cremefraiche.

6 til 8 æbler afhængig af størrelse.

Skræl æbler og skær dem i tynde både.

Kom en god del af æblebådene i bradepanden.

Drys halvdelen af kanelsukkeret udover.

Fordel dejen udover æblerne.

Top med de sidste æbler.

Drys med det sidste af kanelsukkeret.

Æblekagen klar til ovnen.

PAS PÅ den smager af mere.