Supper

Aspargessuppe

image_print

Er der noget min mand sin barnsben altid har været glad for, så er det aspargessuppe. Jeg derimod er generelt bare glad for suppe. Og supper behøver hverken være omstændigt eller tage lang tid selv at lave. Jeg prøver at bestræbe mig på at, mine opskrifter skal være nemme og lige til at gå til. Der vil selvfølgelig være nogle der er lidt sværere end andre. Jeg bruger friske grønne asparges i opskriften. Dette kan undlades, hvis ikke årstiden er til dem eller du ikke ønsker dem i suppen. Servere endelig suppen med et godt stykke brød.

Ingredienser:
4 personer.

  • 30g smør.
  • 4 spsk. hvedemel.
  • 8 dl hønsebouillon. 
  • 2 ½ dl fløde.
  • 1 ds aspargessnitter. 
  • 1 tsk. Salt.
  • Peber.
  • Kødboller. 
  • Friske grønne asparges (kan undlades).

Fremgangsmåde:

  • Sigt aspargessnitterne og gem væden. 
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet
  • Rør det godt rundt og tilsæt aspargesvæden.
  • Tilsæt så hønsebouillon og lad suppen koge i ca. 10 min.
  • Kom fløde i suppen og giv det et opkog. 
  • Tilsæt aspargessnitterne og kødboller. 
  • Hvis du bruger de grønne asparges også, så knæk det nederste af og skær resten i den ønskede størrelse. 
  • Bring vand i kog og aspargesstykkerne i.
  • Lad dem ligge i vandet i ca. 5 min. 
  • Tilsæt de grønne asparges sammen med aspargessnitterne og kødboller. 

TIP: Prøv evt at udskifte kødboller med stegte bacontern.

Velbekomme
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.