Blomkålssalat

En dejlig sprød salat til aftensmaden eller til frokost er aldrig dårligt. Salaten her er god til en omgang frikadeller eller karbonader. Og så passer årstiden lige nu perfekt til at bruge blomkål. Vi er vilde med grøntsager herhjemme og bruger gerne årstidens grøntsager og ligesom selleri, står blomkål højt på vores yndlingsliste over grøntsager. 
Jeg bruger ærteskud i blomkålssalaten, men du kan bruge lige den salat, du gerne vil bruge. Ærteskudende er dog med til at gøre salaten ekstra sprød. 
Jeg har linket til opskriften på saltede græskarkerner nederst på siden.

Ingredienser: 
Til 3-4 personer.

  • ½ blomkålshoved
  • 2 store håndfulde ærteskud – ca. 75 g
  • 50 g feta/puck ost
  • 2 spsk. saltede græskarkerner

Dressing:

  • 3 spsk. koldpresset rapsolie
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • Start med at skylle ærteskudende godt.
  • Pluk dem evt. i mindre stykker og fordel dem på et fad. 
  • Skær blomkål i tynde skiver og fordel dem udover ærteskudende. 
  • Smuldre feta udover og drys med saltede græskarkerner. 
  • Bland alle ingredienser sammen til dressingen og server den sammen med blomkålssalaten. 

Jeg vender ikke dressingen rundt med salaten, som man egentlig burde gøre, men teenageren er ikke så vild med den, så jeg serverer den altid sammen med salaten. 

Ingredienser til salaten

Link til saltede græskarkerner