Bøf Stroganoff
En dejlig simreret som passer perfekt til weekenden.
I opskriften skriver jeg at den skal simre i en time, men du kan sagtnes lade den småsimre i længere tid ved svag varme. Er du eller familien til cocktailpølser kan disse tilsættes i retten 10 minutter før servering. Det er min familie ret så glade for, eller de er ret så glade for denne her aftensmad, efter næsten en hel kødfri uge(fnis)
Ingredienser:
Til 4 personer.
- 600g okseindelår i strimler.
- 150 – 200g bacon i tern.
- 50g smør.
- 2 løg.
- 1/2 liter fløde, gerne 38%.
- 2 spsk. paprika.
- 4dl. vand.
- 1 oksebouillonterning.
- 4 spsk. hvedemel.
- 1,5 dl. tomatpure.
- Groft salt og peber.
- Ca. 200g cocktailpølser(Valgfrit).
Kartoffelmos med broccoli:
- 2kg kartofler
- 1 Broccoli.
- 1 æg.
- 1,5 dl. mælk.
- 50g smør.
- 1 tsk. groft salt.
Fremgangsmåde:
- Vend okseindelår strimler i melet sammen med ca 1 tsk groft salt og lidt peber.
- Smelt halvdelen af smørret i en gryde og brun kødet heri.
- Tag kødet over på en tallerken.
- Snit Løg groft.
- Smelt den anden halvdel af smørret i gryden og tilsæt løg.
- Svits dem et minuts tid og tilsæt bacon.
- Steg bacon og løg i 5 minutter.
- Tilsæt nu kødet, tomatpure, paprika, vand, oksebouillonterning og giv det et opkog.
- Tilsæt fløde og lad det nu småsimre i en time.
- Smag retten til med salt.
- Tilsæt cocktailpølser i bøf stroganoff 10 minutter før servering.
Kartoffelmos:
- Skræl kartofler og skær dem i tern.
- Skær broccoli i buketter.
- Kog kartoflerne i 20 minutter. I de sidste 5 til 10 minutter af kogetiden tilsættes broccolibuketter.
- Hæld vandet fra kartofler og broccoli og mos dem med en kartoffelstøder eller håndmixer.
- Tilsæt æg og groft salt og mos videre.
- Tilsæt smør og lidt efter lidt mælk.