Salater

Broccolisalat

image_print

Den her salat går man aldrig helt galt i byen med. Jeg tror faktisk det er en af de mest brugte salater i min omgangskreds. Den er mega nem at lave og så er den bare fuld af smag. Egentlig skal der hvis rosiner i, men dem har jeg skiftet ud med tranebær, da rosiner ikke lige står øverst på listen herhjemme eller det vil sige i min mund…haha. 
Jeg vil klart anbefale at smage dressingen til når du blander den sammen. Kom ikke alle ingredienser i på en gang, men lidt ad gangen. Det kan være at det måske skal tilføjes mere eller mindre. 

Ingredienser:
Ca. 4 personer. 

  • 200g bacon i tern. 
  • 1 broccoli. 
  • 1 mellemstort rødløg.
  • 4 dl. 18% eller 38% cremefraiche. 
  • 1 spsk. mayonnaise.
  • 1 ½ spsk. sukker. 
  • 1 til 2 tsk. citronsaft.
  • 50g tranebær.
  • 40g solsikkekerner.
  • Salt og peber.

Fremgangsmåde:

  • Skyld og skær broccoli ud i små buketter. 
  • Kom dem i en skål og hæld kogende vand ud over.
  • Lad det trække 1 minuts tid og hæld vandet fra. 
  • Lad broccolien køle helt af. 
  • Steg bacon sprødt på en pande og læg det på et stykke køkkenrulle. 
  • Skær rødløg i tern. 
  • Kom cremefraiche og mayonnaise i en skål. 
  • SMAG til med sukker, citronsaft, salt og peber. 
  • Vend broccoli, tranebær, solsikkekerner og bacon i dressingen. 
  • Voila så har du en skøn broccolisalat. 

TIP: Lad gerne den færdige broccolisalat trække en times tid, det bliver den kun bedre af.

Ingredienser
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.