Brunsviger kagemand
Min mand er tosset med brunsviger, og kagen er højt på ønskelisten til hans fødselsdag.
Jeg indrømmer blankt, at jeg ikke er god til at forme kagemænd eller koner, MEN øvelse gør vel mester på et tidspunkt – haha. Den her brunsviger smager FANTASTISK og af mere end et stykke.
Opskriften er fra en meget kær veninde, men jeg må dog indrømme, at jeg har lavet lidt små justeringer i dejen.
Fyldet er meget klassisk (tror jeg)- Jeg tilføjer altid et par spiseskefulde mørk sirup til blandingen.
Der er ca. til 6-7 personer i den her kagemand, men er det til et meget kageglad selskab så bag evt. en dobbeltportion. Bare pas på med mængden af mel, da det kan variere lidt.
God arbejdslyst.
Ingredienser:
Dej:
- 50 g gær
- 2 dl sødmælk
- 50 g blødt smør
- 2 spsk. sukker
- Ca. 425 g hvedemel
Fyld:
- 100 g smør
- 125 g brun farin
- Ca 25 g mørk sirup (kan undlades)
Fremgangsmåde:
- Kom sukker og ca. 400 g af melet i en skål og smuldre smørret heri.
- Hæld kold sødmælk i en skål og rør gæren ud heri.
- Hæld så gæren med sødmælk i melet og ælt det godt sammen.
- Tilføj evt. det sidste mel hvis dejen er meget klistret.
- Stil dejen til hævning under husholdningfilm og et viskestykke i 1 time.
- Form så en kagemand/kone eller rul dejen ud til en firkant.
- Lav forbydninger/små huller med fingrene i dejen og hæl forsigtigt fyldet over.
- Bages ved 200 grader varmluft i 15 minutter.
Fyld:
- Lige inden kagen skal bages, tilberedes fyldet.
- Smelt smør, sukker og sirup i en gryde.
TIP: Du kan med fordel tilsætte 7 g bageenzym til melet.