Chili con carne
Den her ret er perfekt til en rigtig hygge smovse aften med vennerne. Der findes rigtig mange variationer af retten og jeg må sige efter at jeg fik afprøvet at tilsætte mørk chokolade i chili con carne, ja så blev mit madhjerte mere solgt. Den chokolade gør bare et eller andet ved smagen og jeg vil meget kraftigt anbefale at bruge det.
Jeg er ikke så god til stærk mad og bruger 2 teske chili i den her opskrift som ”bider” lidt på tungen, men ønsker du den stærkere så kom 3 til 4 teskefulde chili i retten.
Som tilbehør til chili con carne får vi ris, nachoschips, cremefraiche, guacamole, salat og noget godt brød.
Lad mig endelig høre hvad i syntes.
Ingredienser:
4 personer.
- 500g hakket oksekød 12%.
- 20g smør til stegning.
- 2 dåser røde kidney bønner.
- 1 dåse hakket tomater.
- 2 løg.
- 2 fede hvidløg.
- 1 oksebouillon terning.
- 2 tsk. Spidskommen.
- 2 tsk. Kanel.
- 2 tsk. Chili.
- 2 store tomater skåret i tern.
- 1 dl vand.
- 6 til 8 soltørrede tomater i stykker. (kan undlades)
- 1 tsk. Groft salt.
- 1 tsk. peber.
- ca. 40 til 50g mørk chokolade.
Fremgangsmåde:
- Snit løg i fine strimler og pres hvidløg.
- Smelt smørret i en gryde og svits løg og hvidløg heri et par minutter.
- Tilsæt oksekød og brun det godt sammen med spidskommen, kanel, chili, salt og peber.
- Dræn kidney bønnerne og skyld dem godt.
- Dåse tomaterne, de røde kidney bønner, vand, oksebouillon terning, tomater og evt. de soltørrede tomater tilsættes og lad retten små simre i 20 min.
- Tilsæt så chokoladen og rør rundt til chokoladen er smeltet.
- Smag til om retten skal have mere salt.