Chili Sin Carne

En kødfri ret, hvor der virkelig er knald på krydderierne. Lov mig en ting når du laver denne chili sin carne, at du til sidst smager retten til med mørk chokolade. Det gør underværker. Har du ingen mørk chokolade kan du bruge honning, men det giver bare ikke det samme resultat. Jeg bruger alle 20gram chokolade. Ønsker du en stærkere udgave så kom lidt ekstra chiliflager i, eller brug en hel frisk chili(i min mund vil det være en vindstyrke , da jeg ikke er så god til stærk mad).

Ingredienser:
4 personer.

  • 3 spsk. olie.
  • 2 dl. røde linser.
  • 7 dl. vand.
  • 1 løg.
  • 2 hvidløg.
  • 1 dåse hakket tomater.
  • 2 dåser kidney bønner.
  • 1 grøntsagsbouillon terning.
  • 2 spsk. tomatpure.
  • 2 tsk. kanel.
  • 2 tsk. spidskommen.
  • 2 tsk. paprika.
  • 2 til 3 tsk. chiliflager.
  • 15 – 20g mørk chokolade.

Fremgangsmåde:

  • Hak løg og hvidløg.
  • Skyl de røde linser i koldt vand.
  • Varm olien op i en gryde eller sautepande.
  • Svits løg og hvidløg nogle minutter.
  • Tilsæt tomatpure, kanel, spidskommen, paprika og chili og rør godt rundt.
  • Tilsæt de røde linser, 7 dl. vand og grøntsagsbouillon og lad det simre i ca 10 minutter eller til linserne har suget vandet.
  • Tilsæt nu hakket tomater og lad det simre i 5 minutter.
  • Dræn og skyl kidney bønner og tilsæt dem i gryden/panden og lad det simre i yderligere 5 minutter.
  • Smag nu til med mørk chokolade.
  • Servere chili sin carne med ris, nachos og cremefraice. Er du på koriander holdet, så top retten med denne.