Aftensmad

Flødekartofler med feta, cherrytomater og forårsløg

image_print

Første gang vi fik servet de her flødekartofler var på camping. Vi var flere hold venner samlet, og om aftenen skulle vi have sammenskudsgilde. Christina – min veninde – stod for kartoflerne, og da jeg først så mængden af fløde, var jeg ved at falde bagover! MEN jeg bøjer mig i støvet, for NØJ de smagte godt, og NEJ kartoffelretten fungerer IKKE ordentlig med en madlavningsfløde. Det har jeg prøvet, og vi blev så skuffede!
Vi kalder dem egentlig campingkartofler herhjemme, da vi som skrevet fik dem serveret første gang på en camping tur. Christina er en mega god inspirationkilde for mig. Hun kender til en del specielle råvarer, da hun er meget berejst. Christina skal også have æren for at få mig til at spise rejer! Tro det eller ej, men jeg er faktisk en mega kræsenpind! Jeg elsker at smage på mange forskellige råvarer og retter, der er bare ikke så mange, jeg kan lide… haha.
I Christinas version af retten kommer hun porre i i stedet for forårsløg.
Vi kan nu godt lide porre, men forårsløg gør altså noget godt for de her fløde kartofler.
Og lov mig en ting!!! Bliv ikke forskrækket over flødemængden og LAD hver med at udskifte den med madlavningsfløde. Retten bliver på ingen måde den samme, da den bliver tør, og der er ingen væde til kødet.

Ingredienser:
Til 4 personer.

 • 1 kg kartofler
 • 200 g cherrytomater
 • 2 store forårsløg eller 3 små
 • 200 g feta i tern
 • 1 liter fløde 38%
 • Salt og peber

Fremgangsmåde:

 • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
 • Skræl og skær kartoflerne i små tern og kom dem i et ovnfast fad.
 • Skyl cherrytomaterne, skær dem i halve og kom dem på kartoflerne.
 • Skyl forårløgs og skær dem i tynde skiver og kom dem ned til kartoflerne.
 • Feta tern hældes ovenpå.
 • Vend det hele godt rundt i fadet.
 • Giv retten salt og peber.
 • Tilsæt fløde.
 • Kartoflerne skal ca. have 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Skræl kartoflerne og skær dem i tern (jeg har brugt nye kartofler så mine er ikke skrællede).
Skær cherrytomater i halve og tilsæt.
Skær forårsløg i tynde skiver og tilsæt.
Tilsæt feta tern.
Vend det hele godt rundt.
Krydder med salt og peber.
Varmes i ovnen ved 200 grader i 1 time og 15 minutter.
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *