1

Flødestuvet kartofler ala Tutti

Det her må nok være nogle af de nemmeste flødestuvet kartofler der findes. Jeg har toppet kartoflerne med løg, men dette kan du undlade hvis du ikke er til det. Så i princippet bruger du kun tre ingredienser eller 5 med salt og peber.

Ingredienser:
4 personer.

  • 1 kg kartofler.
  • 1/2 liter fløde 38%.
  • 1/2 Mornaysauce.
  • 1 stort løg(kan undlades)
  • salt og peber.

Fremgangsmåde:

  • Skræl kartoflerne og skær dem i ca tykke skiver.
  • Fordel kartoflerne i et ovenfast fad og krydre dem godt salt og peber.
  • Bruger du løg så skær det i ringe og fordel dem nu over kartoflerne.
  • Tilsæt først mornaysauce og dernæst fløde over kartoflerne.
  • Varmes i oven ved 200grader varmluft i ca 1 time og 15 minutter. Måske mere eller mindre. Mærk efter undervejs om kartoflerne er møre.

Ingredienser

Fordel kartoflerne i et fad og krydre med salt og peber

Hvis du bruger løg, så top kartoflerne med dem

Fordel først Mornaysauce og så fløde over kartoflerne

Klar til ovnen. Varmes ved 200grader varmluft i ca 1 time og 15 minutter