Bagværk og kage

Foccacia med salt og timian

image_print

Man kan bare ikke få nok af madbrød. Jeg tror faktisk jeg vil kalde os nolge brødgrise herhjemme, for vi spiser brød til alt som i alt og i stedet for altid at servere hvidløgsflutes, som man godt kan køre lidt død i, ja hvorfor så ikke lave en lækker sprød og luftig foccacia godt med flage salt og tørret timian. Vi er ikke fan af rosmarin, så vi bruger tit timian i stedet. Det er ikke altid nemt at være en kræsen madblogger…fnis.
Prøv evt at komme halve cherrytomater i focacciaen, for sørsensen også det gør underværker.

Ingredienser:
Et brød

  • 10g gær.
  • 5dl vand.
  • 1/2 dl olivenolie.
  • 1 1/2 tsk. salt.
  • 400g tipo00
  • 200g hvedemel.

Fyld:

  • 1/2 dl olivenolie, måske lidt mere.
  • Ca 1 spsk. flagesalt.
  • 1 – 1 ½ spsk. tørret timian.

Fremgangsmåde:

  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt olie, salt, tipo00 og hvedemel og ælt det rørmaskinen i 10 minutter på.
  • Jeg ælter de første 8 minutter på middelhøj hastighed og derefter får den fuld hammer de sidste 2 minutter. Dejen skal gerne slippe sidderne.
  • Kom lidt olie i en condibøtte eller skål og kom dejen der over i.
  • Sæt låg på og stil den i køleskabet natten over eller i 10 til 12 timer.
  • Kom bagepapir i en bradepande der ca måler 30×20 og kom de første 3 spsk. olivenolie i bunden.
  • Tag dejen ud af køleskabet og hæl dejen i bradepanden.
  • Tryk dejen lidt ud til sidderne med våde finger.
  • Lad dejen hæver tildækket på bordet i 45 til 1 time.
  • Gøre dine fingere våde med koldt vand og lav små huller i dejen mens du skubber den lidt mere ud til sidderne.
  • Fordel det sidste olivenolie udover, drys med salt og tørret timian.
  • Bages i ovnen ved 200grader varmluft i 35 til 40 minutter.
Sprød og luftig foccacia

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *