Aftensmad

Gullash alá Tutti

image_print

Er det ikke en klassiker, at der ved hver afslutning af et motionsløb eller ved et walk i de kolde måneder, serveres suppe? Det er det, jeg har oplevet ved flere arrangementer. Og der findes bare ikke noget bedre end at blive varmet ordentlig igennem, når pulsen er faldet ned igen. Min favorit har altid været gullashsuppe. Nogle bruger hakket oksekød, som jeg selv gør, og andre bruger oksekød i tern. Jeg indrømmer, at jeg er mest til det hakkede oksekød og så med en ordentlig gang grøntsager i. Nogle vil nok mene, at det så bevæger sig væk fra gullash, men så kan jeg kalde det en lidt ”sundere” udgave. Jeg ville have tilføjet lidt knoldselleri tern, men dette var mit køleskab rendt tør for… typisk.
Jeg bruger 500 g hakket oksekød til ca. 4 personer. Jeg har dog flere gange kun brugt 250 g for at spare lidt på kødet, og det fungerer fint. 
Hvis du jævner gullashsuppen med lidt maizena, kan du servere gullash med en god omgang kartoffelmos. 

Ingredienser:
Til 4 personer.

 • 500 g hakket oksekød
 • ½ dl rapsolie
 • 2 løg
 • 2 peberfrugter
 • 400 g kartofler
 • 4 gulerødder
 • 3 hvidløg
 • 3 spsk. paprika
 • 1 spsk. spidskommen
 • 1 tsk. stødt chili
 • 1 tsk. peber
 • 1 tsk. groft salt
 • 1 stor dåse tomatpure
 • 1 dåse hakkede tomater
 • ½ l vand

Fremgangsmåde: 

 • Skær løg, peberfrugt og kartofler i tern.
 • Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. 
 • Opvarm olien og brun oksekødet med salt, peber, paprika, spidskommen, chili og presset hvidløg. 
 • Tilsæt løg og gulerødder og vend det godt rundt.
 • Tilsæt tomatpure, hakkede tomater, peberfrugt og kartofler.
 • Lad retten små koge i 30-40 minutter. 

TIP: Jævnes suppen med lidt maizena, kan den serveres med kartoffelmos. 

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *