Tapas

Hvidløgsmarinerede rejer på spyd

image_print

De her rejer er mega mums. Jeg bruger dem som regel til et tapasbord, derfor er de også under den kategori. Jeg skriver i opskriften at de skal trække nogle timer. Det vil jeg klart anbefale og gerne længere, men har du travl en dag så kan de nøjes med mindre. Og husk for den sags skyld en god klat aoli at dyppe dem i, mums igen. På billedet ser du at jeg har lavet dem på små spyd. Det syntes jeg er så hyggeligt til et tapasbord. Jeg har også brugt de her rejer som en forret. Så er de selvfølgelig kommet på et længere spyd og anrettet på en tallerken med lidt grønt. Det kan varmt anbefales. 

Ingredienser:

  • 275 til 300g store kogte vannameirejer. 
  • 2 fede hvidløg.
  • 1 spsk. chiliflager. 
  • 1 tsk. Citronsaft.
  • Lidt salt og peber. 
  • Træspyd. 

Fremgangsmåde: 

  • Start med at pille den hårde hale af rejerne, hvis det ikke allerede er gjort. 
  • Kom rejerne i en pose og pres hvidløg i. 
  • Tilsæt chiliflager, citronsaft, salt og peber i posen og vend det hele godt rundt. 
  • Lad det trække nogle timer.
  • Læg træspyddene i vand, så undgår du at de går i stykker når du skal tilberede rejerne. 
  • Når rejerne har trukket nogle timer, kommes de på et spyd. 
  • Steges på en pande ved middelvarme i nogle minutter på hver side. 

TIP: Du kan også grille rejerne.

Stege rejerne på panden i nogle minutter på hver side på middelvarme.
Velbekomme
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.