Hvidløgssnurre

Hvidløgsbrød er et must til noget lækkert aftenmad. De her hvidløgssnurre er ret nemme og hurtige at lave. Hvis du synes, at snurre er for omstændigt, så kan du lave dem til hvidløgssnegle i stedet. Dejen hæver en del, så pas på ikke at lave dem for store. 
I opskriften bruger jeg revet goudaost, men du kan bruge lige den ost, du bedst kan lide. Den eneste grund til, at jeg kom gouda i, var, at det har jeg næsten altid en rest af i køleskabet. Faktisk brugte jeg rester af persille, smør, hvidløg og ost første gang, jeg bagte dem. Jeg har prøvet med feta og mozzarellaost, og det bliver de bestemt ikke dårligere af. 
Mit køleskab er næsten altid fyldt, men en gang imellem skal der ryddes ud af rester, og hvad der kan gemme sig. Det kan blive til alt godt på en pizza, på panden, i en gryde og i madbrød. For vi hader at smide mad ud som så mange andre. Faktisk er min holdning, at jeg synts, det er synd for det dyr, der har ladet livet for at jeg kunne få kød, for så ikke at spise det og smide det ud. 
Til de her brød kan jeg kun sige, husk tyggegummi, for man kommer til at dufte så skønt af hvidløg – haha. 

Ingredienser:
Ca. 20 stk.

  • 50 g gær
  • 5 dl lunken mælk
  • 1 dl olie
  • 1 tsk. sukker
  • 2½ tsk. groft salt
  • 300 g durum mel
  • 500-550 g hvedemel
  • 7 g bageenzym (kan undlades)

Fyld: 

  • 200 g blødt smør
  • 4 fed hvidløg
  • 2 store håndfuld persille
  • 150 g revet gouda (mozzarellaost kan også bruges – brug da 2 bøffer)

Fremgangsmåde: 

  • Rør gæren ud i det lunkne mælk og tilsæt sukker, salt og olie. 
  • Tilsæt durum mel og rør godt. 
  • Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet med evt. bageenzym og ælt dejen, til den er ensartet.
  • Stil dejen til hævning under husholdningsfilm og et viskestykke i 45 minutter.
  • Hak persille fint og bland det sammen med det bløde smør.
  • Pres hvidløget i smørret og rør det hele godt rundt.
  • Når dejen er færdig med at hæve, rulles den ud til en stor firkant.
  • Kom smørblandingen ud på den ene halvdel og fordel osten herpå.
  • Kom den anden halvdel dej over, så fyldet er dækket til. 
  • Skær dejen ud i ca. 2 cm strimler. 
  • Begynd nu at sno dejen i enderne i hver sin retning og rul den sammen. 
  • Gem enden godt under hvidløgssnurren.
  • Stilles til hævning under et viskestykke i 15 minutter. 
  • Bages ved 200 grader varmluft i 16-18 min. 

Kom fyld på den ene halvdel af den udrullede dej.

Fordel osten og læg den anden halvdel over.

Rul hvidløgsnurrene som beskrevet.