Indbagt farsbrød
Det er egentlig min søster der skal have æren for at lære mig at lave et godt farsbrød. Faktisk var det hende der for mange år siden, lavede det til mig for første gang. Siden da har jeg lært af hende at man ikke skal være så forskrækket med valg af ingredienser. Jeg falder dog altid tilbage til den her som en aften blev indbagt da jeg fandt en butterdej på gul pris i det lokale supermarked.
Min mand er vild med butterdej og faktisk alt hvad der er indbagt. Og når man blinker til mig over aftensmaden, så ved jeg at jeg har ramt plet. Han er meget jysk og slår ikke om sig med kærlighedserklæringer eller komplimenter, så et skævt blink er store ting og så ved jeg at det på hans sprog betyder mums skat.
Til det her farsbrød serverer jeg som altid en omgang god salat og ovnkartofler. Jeg vil stærkt anbefale knuste kartofler i fad som jeg linker til nederest i opskriften via et billede.
Ingredienser:
4 personer.
- 500g hakket grisekød 10 – 12 %.
- 2 store spsk. hakkede soltørrede tomater.
- 1 rødløg.
- 2 hvidløg.
- 150g fetaost.
- 1 æg.
- 1 pakke butterdej.
- 1 ½ spsk. oregano.
- 1 tsk. Groft salt.
- ½ tsk. Peber.
- Sesam.
Fremgangsmåde:
- Kom kødet i en skål.
- Hak rødløg fint og kom det i skålen.
- Pres hvidløg i og tilsæt æg, fetaost, soltørrede tomater, oregano, salt og peber.
- Rør det hele godt sammen.
- Rul butterdejen ud.
- Kom farsen på og form det som et brød og pak den ind i butterdejen.
- Jeg vender butterdejen om så, samlingen er nederst, for syns skyld.
- Prik små huller i butterdejen med en gaffel.
- Pensel med æg og drys med lidt sesam.
- Bages i ovnen ved 180grader varmluft i 40 minutter.