Karryris
Tænk at noget så nemt kan smage så godt, i hvert fald hvis du kan lide karry. Risene er gode til ristaffel serveret med naanbrød eller bare som tilbehør.
Jeg bruger tit de her karryris til vores madpakker. En omgang kold karryris blandet op med ærter, hakket soltørret tomater og kyllingetern, det kan altså bare noget.
Ingredienser:
Ca 2 personer eller til 3 madpakker.
- 2 1/2 dl ris.
- 1 grøntsagsboullion.
- 2 tsk. god karry.
- 1/2 groft salt.
- 4 dl vand.
Fremgangsmåde:
- Start med at skylle risene godt under koldt vand. På den måde undgår man at risene bliver for klisteret når de er færdigkogte.
- Kom risene i en gryde, sammen med vand.
- Smuldre grøntsagsboullion i og tilsæt karry og salt.
- Rør rundt.
- Skru nu på højeste niveau på din kogeplade. Med det samme risene koger skruer du ned på laveste blus og lader gryden stå med låg i 10 minutter.
- Efter 10 minutter tager du gryden af kogepladen og lader den stå tog trække med låg i yderligere 10 minutter.
- Volia så har du en omgang karryris.