Karrysuppe med pikantost

Årstiden og vejret er måske ikke lige det optimale suppevejr. I Marts og April begynder vi at opholde os en del udenfor og selvom solen skinner er temperaturen overhovedet ikke i nærheden af tynde bluser, shorts og kjoler. 
En frysepind som mig mener først det varmt, når vi har omkring 28 – 30 grader og først der begynder jeg at finde sommertøjet frem…haha mine veninder forstår det slet ikke, da de smider klunset ved bare 20 grader. Efter en god vandretur, gåtur eller bare en dag hvor man har været aktiv udenfor så trænger man til noget varmt. Det gør vi i hvert fald og den her karrysuppe er altid et godt valg. Faktisk er det forår eller efterår for mig, når denne suppe kommer i et krus og jeg sidder udenfor og spiser den. 
Nu er jeg en hygge-Lise og jeg elsker når vi alle sidder samlet og snakker om den store hvide verden, med suppen i koppen og et bål. Ja så er jeg i mit es og det er der, hvor jeg slapper af og bare nyder at være tilstede.
Måske skulle den her karrysuppe egentlig hedde hyggesuppe! 

Ingredienser:

4 personer

  • 30g. Smør.
  • 2 spsk. god Karry.
  • 3 Løg.
  • 2 æbler.
  • 3 Gulerødder.
  • 1 Rød peberfrugt.
  • 200g Pikantost.
  • 1 ½ liter grøntsagsboullion.
  • 1 tsk. Groft Salt. 
  • Lidt friskkværnet Peber.
  • Ca. 350g Kyllingebryst/filet 
  • 200g Bacon i tern. 
  • 2 spsk. Maizena majsstivelse rørt op i 1 dl koldt vand. 

Fremgangsmåde: 

  • Skær kylling i stykker og steg dem i en gryde (gerne med lidt karry) og læg dem på en tallerken.
  • Steg bacon sprødt og læg det på et stykke køkkenrulle. 
  • Skær løg, æbler, gulerødder og peberfrugt i grove tern. 
  • Smelt smør i gryden og tilsæt karry. 
  • Svits karry nogle minutter. 
  • Tilsæt grøntsager, salt, peber og svits til grøntsagerne falder lidt sammen. Det tager ca. 5 min. Ved middelvarme. 
  • Hæld 1 ½ grøntsagsboullion i gryden og vend det hele godt rundt. 
  • Lad suppen småsimre i 15 min. 
  • Tag nu gryden af kogepladen og hæld suppen lidt ad gangen over i skål og blend det til alle grønsager er blendet.
  • Hæld suppen tilbage i gryden. 
  • Rør maizena sammen med vand og rør det forsigtigt i suppen indtil du syntes suppen har den rette konsistens. 
  • Tilsæt pikantost og giv suppen et let opkog. 
  • Smag evt. til med mere salt. 
  • Kom kylling og bacon i suppen og server. 
  • Hvis du vil gøre suppen lidt hyggelig så top den med lidt sprødt bacon, kylling, friske æbletern og ærteskud inden du serverer den. 

TIP: Hvis du ønsker en kødfri karrysuppe kan du undlade kylling og bacon.

Tak til Solveig for at give mig inspiration til denne suppe for en del år siden. 

Ingredienser

Skær kyllingen i stykker og snit grøntsagerne

Når karry er svitset nogle minutter og grøntsagerne ligeledes svitset og faldet lidt sammen.

tilsæt grøntsagsboullion. Lad det småsimre i 15 min.

Hæld suppen i en skål lidt af gangen og blend

Hæld alt den blendet suppe tilbage i gryden

Tilsæt Maizena

Tilsæt pikantost og giv kog suppen op.

Kom kylling i suppen

Og Bacon.

Voila. Suppen er klar til servering