Tilbehør

Kartoffelsalat med nye kartofler.

image_print

Jeg elsker nye kartofler og for mig vækker de gode barndomsminder. Jeg kan huske som var det i går, når min far gik ude i vores kæmpe køkkenhave og tog de første kartofler op. Vi havde sådan en bestemt balje som han brugte når der skulle ”høstes” til vores aftensmad. Køkkenhaven bestemte i sommersæsonen hvad vi skulle spise til aften.

Jeg tror jeg kan takke min far, for min viden om friske grøntsager og fra jord til bord princippet. Det har han altid gjort meget ud af at bringe videre. Plus hans finurlighed om at ALLE grøntsager skulle stå på en lige linje..haha. Han sad tit med en tommestok og snor og rettede konstant grøntsagerne til, hvilket han flere gange den dag i dag bliver kærligt drillet med. 

Alt dette kom jeg til at tænke på da jeg lavede den her kartoffelsalat forleden dag. Jeg syntes den er så dejlig nem og smager af sommer. I opskriften bruger jeg persille og purløg, men du kan sagtens bruge lige de friske krydderurter du har lyst til. For mig hænger purløg, persille og nye kartofler sammen. 

Ingredienser:

Ca. 4 personer.

 • 1 kg nye danske kartofler (gerne de helt små).
 • 1 potte persille eller en stor håndfuld.
 • 1 potte purløg eller en stor håndfuld. 
 • Ca. 250g bælgærter (kan evt. udskiftes med radiser).
 • 50g pukost/salatost.
 • 3 spsk. hvidløgsolie(kan undlades) 
 • 1 ½ tsk. Groft salt. 

Fremgangsmåde:

 • Kog kartoflerne og lad dem blive køle helt af. Kog dem evt. dagen før du skal bruge dem.
 • Hak purløg og persille groft. 
 • Bælg ærterne. 
 • Kom kartoflerne i en skål og vend de friske krydderurter og ærter i.
 • Fordel hvidløgsolien og vend det rundt. 
 • Top med salt og pukost.

Jeg serverer et godt stykke kylling til eller bare en helt almindelig frikadelle. 

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *