Snacks

Langtidsbagte tomatskiver med Parmesan og hvidløg.

image_print

Jeg elsker tomater det er hvis ingen hemmelighed. Jeg ved rent ud sagt ikke hvordan mit køkken ville overleve hvis de en dag udgik fra vores grøntsags-sortiment og jeg vil også være lidt i tvivl om jeg ville overleve.
Jeg er vild med at købe kæmpe store tomater der måske er ved at være på sidste udkald eller man køber de der bekæmp madspild tomater i rema1000. De passer perfekt til de her langtidsbagte tomatskiver. I opskriften her bruger jeg parmesanost og hvidløg, men har du lyst til at tilføje friske krydderurter eller andre krydderier kan du uden problemer tilføje det i olien.
I den her opskrift er olieblandingen kun vejledende da mængden kan variere afhængig af hvor store tomater du bruger.
Jeg opbevare de færdigbagte tomater i et glas med låg. Holdbarhed ca 1 uge i køleskabet, men det er sjældent de overlever så langtid herhjemme.

Ingredienser:

  • 5 store tomater.
  • 1/2 dl neutral olie.
  • 3 hvidløg.
  • 1 stor spsk. revet parmesanost.

Fremgangsmåde:

  • Pres hvidløg i olien.
  • Tilsæt parmesanost og rør det godt sammen.
  • Skyl og skær tomaterne i skiver.
  • Fordel tomatskiverne ud på en bageplade og pensel olieblandingen ud på tomaterne.
  • Kom tomatskiverne i ovnen og bag dem i 5 timer ved 110grader varmluft.
Ingredienser
Pensel tomaterne med olie blandingen
Efter 5 timer i ovnen er de klar.
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *