Luciabrød

Luciabrød er egentlig ikke rigtig noget jeg har brugt før. Ikke før min kollega Alice bagte dem til os i en arbejdsweekend. Nu må jeg tilstå at det er blevet en ny tradition at bage dem herhjemme op til den 13 december de seneste år.
Det er så hyggeligt med nybagt luciabrød og lidt smør, MUMS.
Jeg bruge gurkemeje i min opskrift for HOLY MOLY safran er dyr som i dyr, så hvis du er rig så er det ikke lige min opskrift du skal bruge haha.
Jeg har aldrig brugt eller afprøvet safran så kan ikke give dig den rette mængde i stedet for gurkemeje.

Ingredienser:
Ca 15 stk.

  • 50g gær.
  • 2 dl mælk.
  • 1 dl rapsolie.
  • 1 æg.
  • 1 tsk. groft salt.
  • 25g sukker.
  • 1 tsk. gurkemeje.
  • Ca. 500g hvedemel.
  • Rosiner.

Fremgangsmåde:

  • Lun mælken og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt olie, salt, sukker, æg og gurkemeje og rør det godt sammen.
  • Tilsæt melet lidt efter lidt. Måske du skal bruge mere eller mindre.
  • Ælt det hele godt sammen til en ensartet dej og stil den til hævningen under husholdningsfilm og et viskestykke i 30 minutter.
  • Kom bagepapir på bageplader.
  • Tag dejen ud på et melddrysset bord.
  • Del dejen i 15 lige store stykker og form dem som S´er
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Pensel med æg og pynt med rosiner.
  • Bages ved 200grader varmluft i 12 minutter.

Ingredienser

Ælt dejen sammen til en ensartet dej og stil den til hævning i 30 minutter

Del dejen i 15 lige store stykker

Form dejen som små s´er

Sådan

Efterhæver på en bageplade i 30 minutter

Pensel med æg

Pynt med rosiner. Bages ved 200grader varmluft i 12 minutter