Appetizers

Panerede rejer

image_print

Fisk hører til i vandet efter min mening, og rejer hører til i min mave. Fisk og mig er på ingen måde særlig gode venner. Og tro mig, jeg har virkelig prøvet at tilberede fisk og få fisk i skjulte retter, men jeg kan ikke få det ned og laver grimasser hver gang. BARNLIGT – men sandt!
Rejer derimod elsker jeg. Og panerede rejer er bestemt en af mine yndlingsretter. De er nok ikke lige det sundeste valg, så de bliver kun lavet, når der virkelig skal hygges eller til tapas.
I den her opskrift bruger jeg 200 g kogte vannamei rejer, men der kan også bruges 300 g XL rejer. Hertil skal der så bruges en hel pose panko rasp.
Til de panerede rejer serverer jeg altid en gang aioli.

Ingredienser:
Til 2 personer som snack.

  • 200 g kogte vannamei rejer
  • 2 dl hvedemel
  • 2 æg
  • 2 dl panko rasp
  • 1 liter rapsolie

Fremgangsmåde:

  • Start med at komme hvedemel, æg og panko rasp i hver deres skål.
  • Rør ægget sammen.
  • Sørg for at holde rejehalen fri for paneringen.
  • Vend rejerne i melet.
  • Vend så rejerne i ægget.
  • Vend til sidst rejerne i panko rasp.
  • Opvarm olien i en gryde.
  • Olien er varm nok, når der ses små bobler omkring en trætandstik.
  • Kom rejerne i olien lidt ad gangen.
  • Når rejerne har fået en gylden farve, er de færdige. Det tager ca. 5 min.
  • Kom rejerne til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  • Serveres sammen med en god aioli.

Velbekomme.

Hvedemel, æg og panko rasp i hver deres skål.
Vend rejer først i hvedemel.
Så i ægget.
Og til sidst i panko rasp.
Sådan
Opvarm olien en en gryde.
Kom lidt af rejerne i olien.
Kom rejerne til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
Blot til info ser panko rasp sådan ud. Det kan købes i flere supermarkeder efterhånden.
Panko rasp har en lidt grovere krumme end almindelig rasp og giver derfor en større sprødhed.

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.