Panna cotta

Nok en af verdens nemmeste og bedste desserter. Du kan vælge at toppe den med frisk frugt, en kompot eller måske min kolde Appelsinsauce toppet med brændte mandler, hvilket er min fortrukne. 

Ingredienser: 
4 personer. 

  • 1 vaniljestang.
  • ½ liter fløde.
  • 80 gr sukker.
  • 2 blade husblas. 

Fremgangsmåde:

  • Start med at lægge husblas i blød i koldt vand. 
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. 
  • Varm langsomt fløden op i en gryde. 
  • Tilsæt vaniljestang, vaniljekorn og sukker i fløden og lad det koge ved meget svag varme uden låg i 15 minutter. 
  • Tag gryden fra kogepladen. 
  • Hæl vandet fra husblas og kom et par spiseskefulde af den varme fløde over i husblas og rør det rundt. Gentage det et par gange. På den her måde undgår du at give husblas et chok og at den klumper. 
  • Når husblas med lidt af flødeblandingen er blødt lidt op, tilsætter du det over i den resterende blanding og røre det godt rundt til alt husblassen er helt opløst. 
  • Fordel cremen i 4 glas og stil dem på køl i køleskabet i 6 timer. 
  • Toppes med bær, kompot eller Kold appelsinsauce og brændte mandler.