Pink lady salat
Egentlig hedder salaten hvis bare pink salat ifølge min lillesøster, meeen jeg syntes lige den skulle have lady med som mellemnavn da jeg er helt vild med farven og tænker straks at den er perfekt til en tøsefrokost eller middag, hvor der evt er pink tema. Ligesom min tøsebrunch jeg holdt i vinters.
Min lillesøster har inspireret mig meget til denne her salat, da hun har lavet den på hendes arbejde, hvor hun står i kantinen. Jeg har dog tilføjet lidt hist og pist i salaten.
Ingredienser:
- 1 rødebede ca. 250g.
- 2 spsk neutral olie.
- 1 presset hvidløg.
- 250g rød spidskål.
- 200g røde stenfrie vindruer.
- 80g feta.
- 250g Hytteost 1,5 %.
- 2 spsk cremefraice 9 %.
- 1 tsk. aromat.
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200grader varmluft.
- Skræl rødebede, skær den i tern og kom dem i et ovnfast fad bekældt med bagepapir.
- Fordel olie og presset hvidløg ud over og vend det godt rundt.
- Varmes i ovnen i 40 minutter.
- Lad de færdige rødbeder køle helt af.
- Bland hytteost, cremefraice og aromat sammen i en skål.
- Snit spidskål fint, halvver de røde vindruer og kom det i en stor skål. (Gem lidt af spidskålen og druerne til at toppe salaten med)
- Kom de kolde bagte rødbeder og feta i skålen og vend det rundt så det er blandet godt sammen.
- Tilsæt nu hytteostblandingen og vend det yderligere godt rundt.
- Anret salaten på et fad og top den evt. med lidt revet spiskål og druer.