Pizza twisters
En aktiv familie kræver ind imellem nogle gode og sjove snacks til mellemmåltider og madpakken. Der er fyld fart på motionskontoen i tiden og det kræver lidt ekstra brændstof.
Jeg bagte disse twisters på vores pizzasten men kan sagtens bages uden.
Opskrift til 15 styk.
Ingredienser til dej:
- 500 g Tipo 00 mel
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
Ingredienser til fyld:
- 4 til 5 spsk. mild Ajvar (alm. pizzasauce kan også bruges).
- 100 g revet goudaost
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og mel. Ælt dejen godt igennem.
- Stilles til hævning under husholdningsfilm og et viskestykke i ca. 1 time.
- Mens dejen hæver, kommer jeg min pizzasten i ovnen og tænder den på 250 grader varmluft. Hvis ikke der bruges pizzasten så tænd ovnen på 230 grader varmluft.
- Rul dejen ud i en rektangel og fordel Ajvar/pizzasauce og ost på den ene halvdel af dejen. Fold den anden del af dejen over fyldet. Skær dejen i 1,5 cm brede strimler. Tag fat i hver ende af dejstrimlen og drej modsat, så man får snoninger.
- Dejen skal ikke efterhæve.
- Ved brug af pizzasten bages Pizza twisters mellem 8 og 9 min.
- Uden pizzasten og ved 230 grader varmluft mellem 8 og 10 min. Bagetiden kan variere lidt grundet typen af ovn og størrelse på twisters.