Råkostsalat med et tvist
Kæmpe store grøntsags-spisere som vi er herhjemme er glad for råkost. For det første syntes jeg det er en meget billig salat, for det andet er det en salat man virkelig kan lave en stor mængde af, så man har til flere måltider. Men en råkostsalat kan virkelig også være mega kedeligt at spise eller gnave i og man kan hurtigt blive træt af det. Sådan kan vi godt have det. Så hvorfor ikke pifte den lidt op? Jeg har piftet denne her råkostsalat op med en vinaigrette. Bliv ikke forskrækket over det fine ord, det er ”bare” en lækker oliedressing som er meget nem at lave og som kan bruges til en del skønne salater. Jeg har udskiftet rosinerne med tranebær, da rosiner ifølge mig ikke er . Og så har jeg toppet den med lidt pistacienødder. Her kan du sagtens bruge peanuts eller hvad du lige har i skuffen. Hvis du syntes at denne råkostsalat er lige tvistet nok for dig, så kan du sagtens springe vinaigrette over og spise salaten som den er.
Ingredienser:
Ca. 4 personer:
- 200g spidskål.
- 150g revet gulerod.
- 150g revet rødbede.
- 30g tranebær.
- 20g saltede pistacienødder.
Vinaigrette:
- 3 spsk. olivenolie.
- 2 spsk. æblecidereddike eller balsamicoeddike.
- 1 tsk. Honning.
- 1 tsk. dijonsennep.
- Lidt salt og peber.
Fremgangsmåde:
Råkost
- Snit spidskål fint.
- Riv gulerod/rødder fint.
- Riv rødbede fint og lig det i blød i koldt vand i nogle minutter. (på den måde undgår du at den røde farve smitter af på øvrige grøntsager).
- Bland alle de snittede grøntager sammen.
- Hak pistacienødder groft.
Vinaigrette:
- Bland alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
- Hæld vinaigrette over råkostsalaten og vende det godt rundt.
- Top salaten med tranebær og de hakkede nødder.