Rabarbersuppe

Den her lækre kolde dessert har været et hit i sommerferien. Min køkkenhave har været eksploderet med kæmpe store rabarber i år, så min fryser er godt fuld. Selvom den danske sommer har været lidt sparsom med de varme temperaturer, ja så får man bare lyst til noget koldt og lækkert på denne årstid. Vi er blevet ret glade for iskold rabarbersuppe toppet med en godt vaniljeis, marengs og lidt citronmelis. Faktisk så meget at fryseren snart melder om udsolgt af rabarber, hvilket jeg ikke troede var muligt. 

Ingredienser:
4 personer.

  • 800g rabarber.
  • 150g rørsukker.
  • 6 dl. Vand.
  • 1 vaniljestang. 

Topping:

  • Vaniljeis.
  • Marengs.
  • Citronmelis.

Fremgangsmåde:

  • Rabarber skære i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med vandet. 
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med lidt af rørsukkeret så du får skilt kornene godt ad.
  • Kom vaniljestangen ned i gryden.
  • Lad rabarberne koge i 25 minutter.
  • Sigt Rabarbersuppen gennem en sigte eller si.
  • Hæld rabarbersuppen tilbage i en gryde, tilsæt sukker og vaniljesukker og bring det i kog. 
  • Smag evt. til med mere sukker.
  • Lad suppen blive iskold og top med is, margens og citronmelis. 

TIP: Hvis du syntes suppen er for tynd kan du jævne den med lidt kartoffelmel blandet op med lidt vand.

Rabarber, vand og den tømte vaniljestang i gryden. koges i 25 minutter

Sigt/si rabarbersuppen og kom tilbage i en gryde hvor du tilsætter sukker og vaniljesukker.

Server