1

Ristede løg

Elsker man ristede løg? Hvorfor så ikke gøre dem til toppen af poppen på en hotdog, spegepølsemaden, kartoffelmaden osv.  De er overdrevet nemme at lave.

Ingredienser:

  • 2 store løg
  • 2 til 3 dl hvedemel
  • Ca. 1 liter rapsolie

Fremgangsmåde:

  • Skær løgene i meget tynde ringe, gerne på mandolinjern.
  • Vend løgene i hvedemelet.
  • Opvarm olien i en gryde (jeg bruger en 2 liters gryde).
  • Olien er varm nok, når der ses små bobler omkring en trætandstik/trægrilspyd.
  • Kom forsigtigt løgene i olien i små portioner. Det kan godt bruse lidt.
  • Rør lidt rundt i løgene mens der holdes øje med dem.
  • Når løgene er lysebrune og sprøde, er de færdige. Stegetiden kan variere lidt. Mine får alt imellem 5 og 10 min.
  • Sigt løgene op med en hulske og kom dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.

Og så er der en omgang ristede løg.