Jul

Rødkål

image_print

Jeg er typen som gerne vil have at, alt mad skal være hjemmelavet. Og specielt til højtider som fx julen. Til julebordet høre der uden tvivl en god hjemmelavet rødkål til. Det skal lige siges at i min familie deler hjemmelavet rødkål vandene..haha .Min mor og far vil kun have den gode gammeldaws rødkål der altid kommer på tilbud i december og så er der min søster, bror og mand der gerne vil have at den skal være hjemmelavet. Og ikke nok med det, kan vi heller ikke blive enige om der skal serveres varm eller kold rødkål, et meget stort dilemma juleaften..haha. 
Jeg har flere gange forsøgt at prøve at ramme smagen fra købe rødkålen og jeg kommer nok aldrig til at ramme den 100%. men syntes jeg har ramt den nogenlunde ved at skifte ribssaften ud med solbærsaft og har smagt rødkålen til med sukker. I opskriften skriver jeg at der skal bruges 100g sukker. Den mængde kan variere så det er vigtigt at du løbende smager kålen til med sukker og ikke kommer alt sukker i med det samme. 

Ingredienser:

  • 2 kg revet rødkål
  • 125g smør
  • 1 ½ dl eddike.
  • 4 dl solbærsaft.
  • 2 tsk. groft salt.
  • Ca. 100g sukker. (Vigtigt at du smager til med sukker) 

Fremgangsmåde:

  • Smelt smørret i en gryde og kom det revet rødkål i
  • Når rødkålen er faldet lidt sammen, tilsættes eddike og det koges op ved kraftig varme i nogle minutter. 
  • Solbærsaft og salt tilsættes. 
  • Lad det små simre 1 times tid og smag til med sukker og evt. lidt mere salt. 

TIP: Du kan halvere opskriften, hvis du syntes 2kg rødkål er lige rigeligt.

Ingredienser
image_print

2 kommentarer

  • Tina

    hej – Det ser lækkert ud og må hellere prøves til juleaften 🙂 – sidder dog lige og tænker hvor længe kan den holde sig? ca….. Hilsen Tina

    • Maiken

      Hejsa Tina
      Dejligt du syntes rødkålen ser lækker ud. Det syntes vi bestemt også den er =)
      Rødkålen kan holde 3 til 4 uger på køl.
      Mvh Maiken/Tutti

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *