Rødkål

Jeg er typen som gerne vil have at, alt mad skal være hjemmelavet. Og specielt til højtider som fx julen. Til julebordet høre der uden tvivl en god hjemmelavet rødkål til. Det skal lige siges at i min familie deler hjemmelavet rødkål .Min mor og far vil kun have den gode gammeldaws rødkål der altid kommer på tilbud i december og så er der min søster, bror og mand der gerne vil have at den skal være hjemmelavet. Og ikke nok med det, kan vi heller ikke blive enige om der skal serveres varm eller kold rødkål, et meget stort dilemma . 
Jeg har flere gange forsøgt at prøve at ramme smagen fra købe rødkålen og jeg kommer nok aldrig til at ramme den 100%. men syntes jeg har ramt den nogenlunde ved at skifte ribssaften ud med solbærsaft og har smagt rødkålen til med sukker. I opskriften skriver jeg at der skal bruges 100g sukker. Den mængde kan variere så det er vigtigt at du løbende smager kålen til med sukker og ikke kommer alt sukker i med det samme. 

Ingredienser:

  • 2 kg revet rødkål
  • 125g smør
  • 1 ½ dl eddike.
  • 4 dl solbærsaft.
  • 2 tsk. groft salt.
  • Ca. 100g sukker. (Vigtigt at du smager til med sukker) 

Fremgangsmåde:

  • Smelt smørret i en gryde og kom det revet rødkål i
  • Når rødkålen er faldet lidt sammen, tilsættes eddike og det koges op ved kraftig varme i nogle minutter. 
  • Solbærsaft og salt tilsættes. 
  • Lad det små simre 1 times tid og smag til med sukker og evt. lidt mere salt. 

TIP: Du kan halvere opskriften, hvis du syntes 2kg rødkål er lige rigeligt.

Ingredienser