Sandwichboller

Hjemmebagte sandwichboller kan altså bare noget. Selvfølgelig kan man købe lækre sandwichbrød, men hvis du er ligesom mig elsker alt der er hjemmebagt eller hjemmelavet, ja så er her en god og nem opskrift på luftige sandwichboller. Mine madpakker må aldrig være kedelig eller handle om overlevelse. Og derfor er sandwich altid et hit. Man bestemmer jo helt selv hvad der skal. I mine sandwich er der næsten altid hytteost. Fx. hytteost bladet med æg, peberfrugt og purløg. Eller hytteost, æg og lidt karry. I teenagerens og mandens er der næsten altid noget med kylling, bacon, ost og masser af grønt.
Du kan sagtens bage en dobbelt portion sandwichboller og komme dem i fryseren.

Ingredienser:
8 stk.

  • 3 dl lunkent vand.
  • 25g gær.
  • 1 dl cremefraiche. 
  • 1 tsk. Salt.
  • 1 spsk. honning.
  • 2 spsk. chiafrø eller hørfrø. 
  • 600 – 650g manitobamel.

Fremgangsmåde:

  • Rør gæren ud i det lunkende vand. 
  • Tilsæt salt, honning og cremefraiche.
  • Rør chiafrø i og tilsæt melet lidt af gangen.
  • Ælt det hele godt sammen. 
  • Stil dejen til hævning under husholdningsfilm og et viskestykke i 1 time. 
  • Vej dejen af i 8 lige store klumper. 
  • Form den ønskede sandwich størrelse og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Efterhæver ½ time under husholdningsfilm og viskestykke. 
  • Pensels med vand. 
  • Bages ved 200g varmluft i 16 til 18 minutter.