Speltkerner med parmesanost og spinat

De her speltkerner er en god erstatning for kartofler, ris eller pasta. Faktisk er de gode til de kødfrie aftner sammen med en lidt grov salat. Og så mætter de for vildt. Vi laver for det meste de her speltkerner om sommeren som tilbehør til vores grillaftner.  Jeg syntes dog mængden af parmesanost kan svinge lidt, så jeg vil råde dig til at smage til med osten.  

Ingredienser:
4 personer.

  • 200g speltkerner.
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 100g frisk spinat.
  • 30g pinjekerner.
  • 50g frisk revet parmesanost(smags til)

Fremgangsmåde:

  • Skyl speltkerner godt i koldt vand.
  • Kog kernerne efter anvisningen på pakken med 1 tsk. Salt.
  • Når speltkernerne er kogt færdig hældes vandet fra. Lad de kogte kerner blive i gryden.
  • Sæt gryden tilbage på kogepladen ved lav varme.
  • Til frisk spinat.
  • Når spinaten er faldet lidt sammen tilsæt så parmesanost.
  • Top med pinjekerner.
  • Smag evt. mere til med parmesanost.

Speltkernerne skal smage skønt af parmesanost.

Ingredienser