Svinemørbrad i fad
Jeg ved der findes mange variationer af denne ret. I mange opskrifter består den selvfølgelig svinemørbrad, godt med løg og masser af fløde, og respekt for det, for det smager virkelig også godt, eller bare generelt alt med fløde smager
I min opskrift har jeg valgt at pifte den lidt op med bacon, tomatpure og lidt kulør, hvilket min lille familie er ret så glad for.
Til svinemørbrad i fad serverer jeg ris blandet med ærter, en god salat og hvidløgsbrød.
Velbekomme.
Ingredienser:
Ca. 2 til 3 personer.
- 1 svinemørbrad
- 2 løg
- 200g bacon i tern
- ½ liter fløde 38% (ønsker du mere sauce så tilsæt en 1/4 fløde mere)
- 1 lille dåse tomatpure
- Kulør
- Salt og peber
- 2 dl. Mel
- Fedtstof til panden.
Fremgangsmåde:
- Puds mørbrød, dvs. skær sener, fedt og hinder af.
- Skær mørbrad i skiver
- Krydre med skiverne med salt og peber på begge sider.
- Vend stykkerne i mel.
- smelt fedtstof på en pande og brun kødet på hver sin side.
- Fordel dem i et fad.
- Steg bacon sprød og fordel dem over mørbrad.
- Skær løg i skiver og svits dem evt. i det overskydende fedt fra bacon.
- Kom dem i fadet.
- Kom fløde på panden og rør tomatpure i.
- Kom lidt kulør i og rør godt rundt
- Fordel flødeblandingen i fadet.
- Varmes i ovnen ved 200grader varmluft i 30 min.