Svinemørbrad i fad

Jeg ved der findes mange variationer af denne ret. I mange opskrifter består den selvfølgelig svinemørbrad, godt med løg og masser af fløde, og respekt for det, for det smager virkelig også godt, eller bare generelt alt med fløde smager
I min opskrift har jeg valgt at pifte den lidt op med bacon, tomatpure og lidt kulør, hvilket min lille familie er ret så glad for.
Til svinemørbrad i fad serverer jeg ris blandet med ærter, en god salat og hvidløgsbrød.
Velbekomme.

Ingredienser:
Ca. 2 til 3 personer.

  • 1 svinemørbrad
  • 2 løg
  • 200g bacon i tern
  • ½ liter fløde 38% (ønsker du mere sauce så tilsæt en 1/4 fløde mere)
  • 1 lille dåse tomatpure
  • Kulør
  • Salt og peber
  • 2 dl. Mel 
  • Fedtstof til panden. 

Fremgangsmåde:

  • Puds mørbrød, dvs. skær sener, fedt og hinder af.
  • Skær mørbrad i skiver
  • Krydre med skiverne med salt og peber på begge sider.
  • Vend stykkerne i mel.
  • smelt fedtstof på en pande og brun kødet på hver sin side.
  • Fordel dem i et fad. 
  • Steg bacon sprød og fordel dem over mørbrad.
  • Skær løg i skiver og svits dem evt. i det overskydende fedt fra bacon.
  • Kom dem i fadet. 
  • Kom fløde på panden og rør tomatpure i. 
  • Kom lidt kulør i og rør godt rundt
  • Fordel flødeblandingen i fadet. 
  • Varmes i ovnen ved 200grader varmluft i 30 min. 

Ingredienser

Puds svinemørbrad

krydre stykkerne godt med salt og peber på begge sider

Vend kødet i mel og brun det på begge sider.

Svinemørbrad, bacon og løg fordeles i et fad

Fløde, tomatpure og kulør røres godt rundt på panden

Fordel flødeblandingen over svinemørbrad, bacon og løg. Kom fadet i ovnen i 30 min ved 200grader varmluft

Voila