Tutti' verden

Tapas aften/udfordringen

image_print

Vi har et hold venner – Jannie og Brian. Jannie og jeg har efterhånden kendt hinanden i 8-9 år og drengene, ja de er fulgt med i løbet af de seneste år… haha. Eller de havde ikke noget valg… haha.
Er der noget, vi alle har tilfældes, er det god mad, hygge, lange samtaler og gode grin.
For næsten et halvt år siden reserverede vi en dato, hvor vi skulle finde på et eller andet at lave alle sammen. Vi havde fat i drengene flere gange om, hvad vi skulle finde på uden at få noget svar… Lidt typisk tror jeg.
Så kom Jannie på en god ide! Hvad med at vi skulle lave mad til hinanden? Altså drengene mod pigerne! Og det skal lige siges, at vores mænd ikke er gode i et køkken… haha. Ideen blev videreudviklet til, at hver hold skulle lave tre tapas-retter indenfor et budget på 300 kr., OG man måtte ikke “bare” lave tre slags brød med forskellige tapenader, pølsefad eller ostefad. NEJ, det skulle være små retter.
Så lørdag formiddag mødtes vi hjemme hos os. Drengene fik deres 300 kr., og vi fik vores. Derefter delte vi os, fandt på hvad vi ville lave og fik skrevet en indkøbsseddel. Vi kørte sammen til Herning, hvor vi fik handlet ind og spist en let frokost.

Jannies og min indkøbskurv. 3 retter til 295 kr.

Efter en lækker frokost kørte vi hjem til Jannie og Brian, for nu skulle vi igang med vores retter, og drengene skulle lægge ud. Til at starte med gik vi tøser ind i stuen, MEN vi blev så nysgerrige, at vi satte os i køkkenet og fniste lidt af drengene eller grinede… haha

Meget koncentrerede mænd i køkkenet, hvor opskrifter bliver fuldt 100%. Ingen undvigelser… haha

Mens vi sad der med vores drinks og tog billeder i smug, ja, så tog de sgu lidt fusen på os! De havde virkelig gjort sig umage, og når man tænker på, at de på ingen måde er gode i et køkken, så skal de sgu have et skulderklap for, at de gider tage udfordringen op og så faktisk lave nogle pæne og flotte tapasretter til os. HIGH FIVE herfra!
Tjek lige de flotte retter på billederne.

Gang i “herre-køkkenet”.
Bresola ruller med rucola og pestrocreme.
Spidskålruller med revet gulerod, revet rødbede, hytteost, citron, salt og peber.
Agurkeskiver med rogn og flødeost blandet med krydderurter.

Og så blev det vores tur til at stå i køkkenet. Og nu var det os, der skulle tages billeder af i smug og fnises lidt af. Desværre for drengene prellede det bare af på os, og de gav sig til at spille backgammon og smage på special øl… haha.
Udover min søster Anita har jeg så lige fundet ud af, at Jannie og jeg er det perfekte makkerpar i et køkken! Vi er kreative, vi roder, vi skraldgriner, vi drikker alkohol, vi anretter, og vi ryder op. Jeps, det PERFEKTE makkerpar!

Kræmmerhuse af croissantddej
Som skal fyldes med en rejecreme.
Voilà

Tomatsalat på spyd.
Carpaccio.
Spinatvafler med fritteret kylling, spicy creme og ærteskud.
Selvfølgelig skal der et ostefad til et tapasbord.
Det her tapasbord var slet slet ikke dårligt.

Det var simpelthen uden tvivl bare en total råhygge dag. Nu skal det lige siges, at udover at spise næsten dagen lang og drikke gode drinks, blev der også spillet en omgang dart og bob, som er et totalt undervurderet spil.
Jeg tror godt, jeg tør sige, at det ikke er sidste gang, vi laver sådan en hyggedag. Drengene har sagt, at næste gang vi skal ses, skal der skiftes hjul og olie på bilen, og den udfordring tager vi imod med kyshånd!

Her har i Fam. Andersen.
image_print

En kommentar

  • Jannie S. Andersen

    Skønt blogindlæg Fantastisk dag, lækkert mad, gode drinks, sjove spil, godt selskab og alt i alt bare den bedste dag ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *