Supper

Tomatsuppe

image_print

Der findes ikke noget bedre end en lækker cremet hjemmelavet tomatsuppe. Du kan enten bruge suppen som en lille forret toppet med cremefraiche og rugbrødsnack eller som hovedret med eller uden kød. Jeg fortrækker den som hovedret uden kød, en god klat cremefraiche og et stykke godt brød til, så er jeg i himlen, men nu er jeg jo også en stor suppepige og jeg når kalenderen skriver efterår/vinter er det lig med suppe sæson i mit køkken. 
Jeg har så mange barndomsminder når min gamle bedstemor var i køkkenet og kunne bruge en hel weekend på at lave en kæmpe portion hønsekødssuppe helt fra bunden af, og med det mener jeg at vi så når hønen blev slagtet og løb hovedløs efter min lillebror (det var så sjovt). Når hun skoldede den og hev alle fjer af, hvilket hun hadede som jeg ved ikke hvad, hentede rodfrugter og kartofler i køkkenhaven. Jeps jeg var med hele vejen. 
Min far prøver ihærdigt at gøre hende kunsten efter i dag, meeen det er ikke lykkes ham endnu at ramme hendes hønsekødsuppe og opskriften….ja den tog hun med videre. 

Ingredienser: 
4 personer

  • 1 kg tomater.
  • 3 røde peberfrugter.
  • 2 rødløg.
  • 2 hvidløgsfed.
  • 1/4 madlavningsfløde
  • 4 dl grøntsagsbouillion.
  • 1 dåse hakket tomater.
  • ½ dl olivenolie.
  • 1 spsk. groft salt.
  • ½ potte frisk timian eller 2 spsk. tørret timian.
  • 1 tsk. Balsamico (kan undlades men det gør underværker for suppen). 

Fremgangsmåde:

  • Skyl og skær rødløg, peberfrugt og tomater i grove stykker og kom det i et stort ovnfast fad eller på en bradepande. 
  • Tilsæt hvidløg (mos dem let med kniven eller en kop), groft hakket timian, olivenolie, groft salt og vend det hele godt rundt. 
  • Sæt fadet i ovnen en time ved 200 grader varmluft. 
  • Kom alle de bagte grøntsager ned i en gryde
  • Tag gerne de små Timian-stilke fra, da de ikke så rare at få i munden.
  • Tilsæt de 4 dl. grøntsagsboullion og hakket tomater. 
  • Blend suppen og giv den et opkog.
  • Tilsæt så fløde og evt. balsamico og smag suppen til med evt. mere salt.
Ingredienser
Grøntsager, olivenolie, timian og salt kommes i et fad og i ovnen
En time ved 200 grader varmluft
Hæld grøntsagerne i en gryde og tilsæt grønsagsbouillion
Og hakket tomater og blend suppen
Giv suppen et opkog og tilsæt fløde. Smag evt. til med mere salt
1 tsk. balsamico gør underværker for suppen. MUMS
Velbekomme

Sigt evt. den færdige tomatsuppe, hvis du bruger frisk timian. Det kan være lidt svært få blendet fint.

image_print

2 kommentarer

Skriv et svar til Mette Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *