Appetizers

Tutti’ hjemmelavede rejesalat

image_print

Min familie elsker fisk. Jeg derimod synes bare, at fisk skal blive i havet, eller hvor de nu opholder sig! MEN rejer!!!!! Dem kan jeg bare ikke få nok af. Er vild med de små bæster. Mums.
Mine forældre har hus i Thyborøn, og den er næsten stensikker, at når vi besøger dem, er der rejer på menuen.
Det er vildt imponerende, hvad de lokale fiskekoner kan få ud af fisk. Mor ringede en aften og fortalte, at de troede, at de havde fået koteletter i fad ved et hold venner…. men nej, det var fisk i fad med bruns sovs. Først tænkte jeg, at fisk og brun sovs er lidt en dårlig kombi, men det var altså rigtigt, og mor snakker stadig om den ret. Så måske jeg er så heldig, at jeg må låne opskriften til bloggen?
Vi har flere gange været med Kaptajnen (en lokal) med ude på havet i hans lille fiskekutter. Det er sådan en god oplevelse hver gang, og kaptajnen er altid god for en røverhistorie eller to.
Teenageren har flere gange været med kaptajnen, mormor og bedstefar med ude på havet, og jeg var færdig af grin, første gang min mand og jeg skulle med. Kaptajnen sejlede fiskekutteren ud og råbte til Teenageren – “Så overtager du lige styrehuset”. Øøøøhhhmm HVAD, tænkte jeg? Styrer min datter den her kutter????
Kaptajnen forklarede, at hvis der nu skete ham noget til vands, skulle en kunne sejle tilbage, og det er selvfølgelig rigtigt! Så vi har en teenager på 15, der så kan sejle en fiskekutter… haha! Nu kom jeg helt fra opskriften!
Rejesalaten her er en god og let opskrift. Vi bruger den oftest som forret og i kolde spinatpandekager.
Jeg lavede den første gang af rejer fra Thyborøns lokale fiskehandler til en nytårsmenu, og friske rejer smager altså bare bedre!

Rejesalat til 4 personer (som forret)

Ingredienser:

 • 2½ spsk. Cheasy Fraiche
 • 2 spsk. mayonnaise
 • Et bundt purløg
 • 1 håndfuld rucola (kan undlades)
 • ½ rødløg
 • ½ bakke friske asparges
 • 1 tsk. sukker
 • 1 tsk. citronsaft
 • Salt og peber
 • Ca. 300 g rejer

Fremgangsmåde:

 • Creme fraiche og mayonnaise røres sammen.
 • Sukker og citronsaft røres i.
 • Rødløg og rucola hakkes meget fint. Kom det evt. i en minihakker.
 • Purløg hakkes fint.
 • Skær aspargesene i tynde skiver.
 • Kom alle de hakkede grøntsager i creme fraiche blandingen og tilsæt rejer.
 • Smag salaten til med salt og peber.

Hvis ikke jeg bruger rejesalaten i kolde spinatpandekager, anretter jeg salaten på en salatbund og serverer med frisk brød.

Velbekomme

Link til spinatpandekager
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *