Tzatziki

Vi bruger tit tzatziki som et alternativ for smør til vores brød. Det er så hurtigt og nemt at lave, at man næsten tror, det er løgn, men det er det ikke.
10 min. så har du en tzatziki. Den skal dog lige stå og trække lidt inden servering. Så får man det bedste resultat.
I min opskrift skal man bruge et hvidløgsfed, men ønsker du en lidt stærkere udgave så tilføj 2 hvidløgsfed. MEN så skal du være forberedt på at dufte fantastisk af hvidløg og være lidt tørstig nogle timer efter… Fnis. Og skidt pyt med det, bare det smager godt.

Ingredienser:

  • 200 g græsk yoghurt
  • 1 hvidløgsfed
  • 60 g agurk
  • Lidt purløg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Kom græsk yoghurt op i skål.
  • Riv agurken og pres den for væde.
  • Hak purløg fint.
  • Pres hvidløg ned i yoghurten og tilsæt agurk og purløg.
  • Rør det hele rundt og smag til med salt og peber.
  • Lad tzatzikien hvile i mindst ½ time inden servering.

Velbekomme

Ingredienser

Riv agurken

Pres den hårdt for alt overskydende væde

Sådan

Kom alle ingredienserne i en skål

Smag tzatzikien til med salt og peber