Pavlova med lemoncurd
maj 19, 2022
Oversat til dansk fugleredder med citronflødeskum…FNIS. Jeg er så vild med den her sprøde og friske dessert toppet med friske bær og hvid chokolade. MUMS.
Jeg lavede dem til påske hvor jeg skiftede de friske bær med små marcipan og nougat æg i forskellige farver. Det så så hyggeligt ud og selvfølgelige fik jeg ikke taget et billede af…øv.
Jeg ved nogle kommer lidt vaniljeis sammen med lemoncurd inden servering og jeg kan kun forestille mig hvor godt det må smage. Ja man kan sige at det er nok kun ens fantasi der sætter grænser for smags sammensætningen ved denne dessert.
Ingredienser:
ca. 10 stk.
- 250g sukker.
- 4 æggevider.
- 1 tsk eddike.
- 50g revet hvid chokolade(kan undlades).
- 1/2 liter piskefløde.
- 3 tsk. lemoncurd.
- friske bær efter eget valg.
Fremgangsmåde:
- Start med at tænde ovnen på 100grader varmluft.
- Pisk æggevider stive sammen med eddike. Så stift at du kan vende skålen på hovedet uden at det falder ud.
- Rør sukker i lidt af gangen og pisk til massen virker tyk og sej.
- Vend det fint hakket hvide chokolade i massen.
- Kom massen i en sprøjtepose med tyl og lav 10 små fugleredder på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag de små pavlova i en time og sluk derefter ovnen. Lad dem stå i ovnen til den bliver kold.
- pisk fløden stiv og rør lemoncurd i. Husk at smage til undervejes. Måske der kun skal bruges 2 teskefulde.
- Kom flødeblandingen oven på de kolde pavlova og top med friske bær og lidt revet hvid chokolade.
Hvis du ikke har brug for ti stk. Pavlova, så lav det ønskede antal du skal bruge og lav resten til små marengs.
Forrige
Rejehapser med flødeost og agurk
Nyere