Bagværk og kage

Æbletrifli

image_print

Det er lige årstiden til at få brugt sine æbler på æbletræet og de gode nedfaldne æbler. Det er først efter, jeg er blevet ældre, at jeg er begyndt at kunne lide æbler. Jeg har faktisk aldrig rigtig kunnet lidt frugt og har så derimod voldspist af alverdens grøntsager. 
Jeg må dog indrømme, at jeg allerbedst kan lide de røde æbler, der ikke er for syrlige (jeg har på ingen forstand på de forskellige arter). I skrivende stund er det blevet efterårsferie, og så hygger vi lige lidt ekstra på hjemmefronten. Så i aften skal vi have æbletrifli til dessert, og jeg GLÆDER mig. Æblerne på vores æbletræ har ikke givet deres bedste i år, så jeg har været en tur i REMA 1000 for at købe lidt flere æbler. 
Måske man kan kalde æbletrifli en udvidet udgave af æblegrød med fløde? Jeg er i hvert fald pludselig blevet voldsom fan af desserten. 

Ingredienser:  
Til 4 portioner.

Æblegrød:

  • 6 mellemstore røde æbler
  • 1 dl vand
  • 1½ dl sukker
  • 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker med top

Nøddecrunch: 

  • 2 dl sukker
  • 80 g hasselnødder
  • 60 g mandler

Husk:

  • ¼ l fløde

Fremgangsmåde:

Æblegrød:

  • Skræl æblerne og skær dem i tern.
  • Kom æbletern i en gryde sammen med vand, 1 dl af sukkeret og vaniljestangen, som du flækker på midten. 
  • Lad det småsimre, til du har en grød. Det tager 20-30 minutter. 
  • Smag æblegrøden til med resten af sukkeret. Måske skal det have mere end anvist.
  • Lad det køle helt af. 

Nøddecrunch:

  • Hak hasselnødder og mandler groft.
  • Smelt sukkeret langsomt på panden (pas på det ikke brænder på).
  • Tilsæt de groft hakkede nødder og vend det hele godt rundt.
  • Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle. 
  • Hak den afkølede nøddeblanding groft. 

Anretning:

  • Pisk fløden stiv.
  • Find 4 portionsglas. 
  • Start med at komme ca. 1 spsk. nødder i bunden.
  • Derefter 1 spsk. af den piskede fløde.
  • Kom den ønskede mængde æblegrød over nødderne og fløden.
  • Kom 1 spsk. nødder over æblegrøden. 
  • Top med fløden og pynt evt. med rester af nødderne og noget chokolade.

MUMS ALTSÅ og VELBEKOMME.

TIP: Ønsker du en lettere udgave, så udskift fløden med vaniljeskyr.

Ingredienser til æblegrød.
Ingredienser til nøddecrunch.
Skær æblerne i tern. Kom dem i en gryde med 1 dl af sukkeret og den flækkede vaniljestang. Lad det småsimre i 20-30 minutter og smag til med resten af sukkeret.

Smelt sukkeret på panden til nøddecrunch.

Tilsæt nødder og vend det hele godt rundt.
Kom nøddeblandingen på et stykke bagepapir og lad det afkøle. Hak det derefter groft.

Når æblegrøden og nøddeblandingen er helt kold, begynd så at anrette.
Voilà – så har du en lækker æbletrifli.
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *