Aftensmad

Venøsteaks i flødesovs

image_print

Jeg tror faktisk at det eneste tidspunkt jeg kan få min mand med i køkkenet, det er når der skal laves venøsteaks i flødesovs.
Første gang vi fik præsenteret denne ret, var hos et hold venner i Struer for en del år siden. Min mand var bogstavligt talt i himlen. Fløde, hvidløg og kød…whats not to like…som han siger. Og jeg giver ham ret. Det smager fantastik og jeg er selv stor fan.
En ting har jeg lært om Venøsteaks og det er at, steakene skal være så tynde at du næsten kan kigge igennem dem, som jeg viser på et billede længere nede på siden, alt andet er bøffer(citat fra en lokal)
Jeg laver en omgang råstegte kartofler til, men har også fået servet almindelige kogte kartofler eller bagekartofler.
Jeg kan kun sige velbekomme til en rigtig mandemenu

Ingredienser:
4 personer:

  • 800 – 1000g Venøsteaks.
  • Hvidløgssalt.
  • Fedtstof til panden.

Flødesovs:

  • 1 liter fløde 38%
  • 8 hvidløgsfed.
  • 20g smør.

Fremgangsmåde:

  • Smelt lidt fedtstof på en pande
  • Kon hvidløgssalt på Venøsteaks og brun kødet på begge sidder.
  • Kom kødet i et fad.

Flødesovs:

  • Smelt 20gram smør på panden.
  • Pres 8 hvidløgsfed i smørret og svits hvidløg nogle minutter.
  • Tilsæt fløde og giv det et opkog(pas på fløde ikke koger over).
  • Kom flødesovsen over de brunede venøsteaks i fadet og sæt fadet i en forvarmet ovn på 200g varmluft i 20 minutter.
  • Voila, så er der venøsteaks i flødesovs.
Ingredienser
Venøsteaks skal være tynde
Brun venøsteaks på begge sidder
Kom kødet i et fad
Smelt nu de 20 gram smør på panden
Pres de 8 hvidløgsfed ned i smørret og svits i nogle minutter
Tilsæt fløde og giv det et opkog
Kom flødesovsen over kødet og sæt fadet i oven ved 200grader varmluft i 20 minutter
Voila så er der Venøsteaks i flødesovs
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.