Aftensmad

Farsbrød med Feta og bacon

image_print

Det var egentlig min lillsøster der i tidernes morgen begyndte på at lave farsbrød. Hun er dog ret glad for kyllingekød, så det ved jeg hun udskifter svinekødet med. Jeg syntes menuen her er ret nem at bixe sammen og kræver ikke det helt store arbejde i køkkenet. Vi får altid en god omgang rodfrugter til som kan passe sig i ovnen sammen med farsbrødet. Rodfrugterne får altid lige 10 minutter ekstra i ovnen. 

Ingredienser: 
4 personer.

  • 1 pakke bacon i skiver
  • 500g hakket svinekød 10 – 12 %
  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg.
  • 2 æg. 
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk. groft salt 
  • Lidt friskkværnet peber
  • 100g feta

Fremgangsmåde:

  • Snit løget fint og skær peberfrugt i små tern.
  • Kom kødet i skål.
  • Tilsæt æg, havregryn, løg, peberfrugt og pres hvidløg i farsen.
  • Smuldre feta i farsen og tilsæt salt og peber.
  • Rør farsen godt rundt. 
  • Kom farsen i et fad og form det som et brød. 
  • Beklæd det bacon. 
  • Kom farsbrødet i en forvarmet ovn på 200grader varmluft i ca. 40 minutter. 

TIP: Skulle du have en nogle cherrytomater i overskud kan du ligge dem i fadet til farsbrødet. De færdigebagte tomater smager fantastisk sammen med kødet.

Farsbrød med feta og bacon
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *