Appetizers

Tun lagkage

image_print

Min mor har igennem flere år serveret ”fiskelagkage” til påske, og der kan blive et værre jammerskrig hvis hun springer over et år. Vi er ikke de helt store fiskespisere i familien, udover min lillebror og mor. Tun og æg er dog altid et hit, ligesom familiens tunmousse. Den opskrift kommer senere, når jeg kan få den presset ud af min mor (kryds fingre) 
I min mors opskrift bager hun ikke selv brødet, men bruger almindeligt toastbrød som hun skærer kanterne af og samler til en firkant på et fad. Så kommer hun tunfyld på og så et nyt lag brød. Sådan fortsætter hun indtil hun syntes lagkagen har den rette størrelse. Faktisk kan jeg kun anbefale det, hvis du ikke har tid til at bage selv. Du skal nok regne med at bruge en del toastbrød hvis du vil lave den til mange. Tror mor bruger tre eller fire pakker til 8 personer og bruger opskriften på tunfyld x 2
Husk at lade tunlagkagen trække en times tid inden du pynter den. Så bliver den lidt mere fast og derved nemmere at pynte. 
Opskriften her er til ca. 4 personer. 

Til brødet:

18cm springform. 

  • 25g gær.
  • 25g blødt smør. 
  • 1 ½ dl sødmælk.
  • 1 tsk. salt.
  • 1 tsk. Sukker. 
  • Ca. 250g hvedemel. 

Fyld:

  • 2 dåser tun i vand.
  • 1 bundt purløg.
  • 1 bundt persille.
  • 1 rødløg.
  • 2 hårdkogte æg.
  • 1 dl. Mayonnaise.
  • 1 dl. Cremefraiche. 
  • 1 tsk. Citronsaft. 
  • ½ tsk. Salt 
  • Peber. 

Til kanten rundt på lagkagen og pynt:

  • Ca. 100g rejer.
  • hjertesalat.
  • 2 hårdkogt æg
  • 1 dl mayonnaise. 
  • 1 dl Cremefraiche. 
  • Tomat.

Fremgangsmåde: 

  • Lun mælken og rør gæren ud heri. 
  • Tilsæt salt, sukker og bløde smør og rør rundt. 
  • Ælt hvedemel i. 
  • Ælt dejen godt. Den må godt være lidt klisteret.
  • Kom bagepapir i bunden af din springform og smør evt. kanten med lidt fedtstof. 
  • Kom dejen i springformen og tryk den ud til kanten (det gør ikke noget at der er lidt luft) 
  • Lad dejen hæve 1 ½ time under husholdningsfilm og et viskestykke.
  • Bag den i ovnen ved 200 grader varmluft i 15 til 18 min. 
  • Lad brødet køle helt af og del den i tre lagkagebunde.

Fyld:

  • Hæld vandet fra tun. 
  • Bland. Mayonnaise og cremefraiche sammen og tilsæt 1 tsk. Citronsaft, salt og lidt peber.
  • Hak rødløg, purløg og persille fint og kom det i mayonnaise-blandingen. 
  • Smag evt. til med lidt mere salt og peber.
  • Rør tun i.  
  • Hak de to hårdkogte æg groft og bland dem i. 
  • Samle nu lagkagen og pak den ind i husholdningsfilm.
  • Lad den trække en times tid i køleskabet inden du pynter den. 

Pynt:

  • Bland mayonnaise og cremefraiche sammen.
  • Fordel et lag over hele tunlagkagen.
  • Hak salat fint og pres det forsigtigt op af kanterne og lidt på toppen. 
  • Kom rejerne på toppen sammen med evt. tomat. 
  • Del æggene i både og læg dem rundt om tunlagkagen. 
  • Velbekomme 
Ingredienser til brødet
Ingredienser til fyld
Dejen må gerne være lidt klisteret
kom bagepapir i bunden af springformen og fordel dejen deri
Stilles til hævning i 1 1/2 time under husholdningsfilm og et viskestykke. Bages ved 200g varmluft i 15 til 18 min.
Når brødet er kølet helt af, deles det i tre lagkagebunde
Samle lagkagen
Lad den trække en times tid i køleskabet pakket ind i husholdningsfilm
Fordel nu blandingen af mayonnaise og cremefraiche udover lagkagen og pynt.
Velbekomme.
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *