Aftensmad

Peinirli

image_print

Hvis man er en glad pizzaelsker ligesom mig, ja så kan man spise alt, hvad der bare minder om en pizza. Jeg har læst mig lidt frem til, at peinirli skulle være en græsk form for pizza, der er ufo-formet og med masser af ost. Jeg har prøvet lave dem i en lidt mindre udgave som en appetizer. Det kan jeg klart anbefale til gæsterne. 
Du kan bruge lige, hvad du har lyst til af fyld, til dine peinirli.

Ingredienser
Ca. 5-6 stk.
Bagetid 230 grader varmluft i ca. 15 til 20 minutter.

Dej:

  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 3 dl lunkent vand
  • Ca. 500 g Tipo 00 hvedemel

Fyld:

  • Revet goudaost
  • Mozzarella ost
  • Pizzasauce
  • Lufttørret skinke
  • 1 pose rucola
  • Lidt friskrevet parmesanost
  • Hvidløgsolie (koldpresset rapsolie blandet med 1 presset hvidløgsfed) 

Fremgangsmåde:

  • Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt.
  • Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen, til den er ensartet og smidig. 
  • Stil dejen til hævning på et stort skærebræt under husholdningsfilm og et viskestykke i ca. 1 time. 
  • Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
  • Del dejen i 5-6 boller.
  • Rul hver bolle ud ovalt.
  • Pres enderne sammen med fingrene og rul siderne ind mod midten – ca. 1 cm ind.
  • Start med revet goudaost i bunden, kom pizzasauce over og top med mozzarellaost og lidt revet goudaost.
  • Bag peinirli i 15 til 20 minutter.
  • Når Peinirli er færdigbagte, toppes de med et par skiver lufttørret skinke, rucola, revet parmesanost og hvidløgsolie.

TIP: Hvis du bager peinirli på en brændvarm pizzasten, er bagetiden 8-10 minutter.
Min pizzasten står og hygger sig i ovnen i ca. 1 time ved 280 grader inden brug.

Del dejen i 5-6 lige store boller.
Rul du ud til oval.
Pres enderne sammen og rul siderne ca. 1 cm ind og tryk dem let.

Kom det ønskede fyld i.
Mine er bagt på pizzasten i 8-10 minutter.
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.