Supper

Cremet kartoffelsuppe

image_print

Sådan som vejret arter sig i øjeblikket, kan det kun være suppevejr. Teenageren er hårdt ramt af en led halsbetændelse og kan næsten ikke få noget ned udover varme drikke, suppe eller isvand, når det er helt galt. Det er lang tid siden jeg har set hende så syg som hun er nu og jeg var næsten 100 procent sikker på at det var corona, men der tog jeg fejl efter utallige test. 
Jeg er et rigtigt suppemenneske så det passer mig fint at den står på forskellige supper de næste dage. Blandt andet denne her cremet kartoffelsuppe. Jeg topper den med sprødt serranoskinke og stegte porreskiver, men er du til bacon bruger du bare det. Steg evt. porreskiverne i baconfedtet. 
Servere gerne suppen med et lækkert stykke brød. 

Ingredienser:

Ca. 4 til 5 personer.

  • 1kg kartofler.
  • 2 løg.
  • 20g smør.
  • 2 porrer toppe dvs. brug kun det grønne.
  • 2 pakker serranoskinke af 60 gram. 
  • 1 liter vand.
  • 2 grøntsagsbouillon.
  • ½ l madlavningsfløde 8%.
  • Salt og peber.

Fremgangsmåde:

  • Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
  • Pil løg og snit dem groft. 
  • Smelt smørret i en gryde og svits kartofler og løg i nogle minutter mens du rører rundt. 
  • Tilsæt vand og bouillonterninger og lad det koge i ca. 20 minutter. 
  • Mens det koger, rens da porrer toppe for snavs og skær dem i tynde ringe. 
  • Steg serranoskinke sprødt på en meget varm pande.
  • Når suppen er kogt færdig, tag den af kogepladen og blend den med en stavblender til den er jævn. 
  • Kom gryden tilbage på kogepladen ved svag varme og tilsæt fløde.
  • Giv suppen et opkog og smag til med salt og peber. 
  • Svits porreskiverne i lidt fedtstof på en pande.
  • Server suppen toppet med porreskiver og det sprøde serranoskinke. 
Ingredienser
Snit løg og kartofler
Svitses i en gryde
Tilsæt vand og bouillon og lad det koge i ca 20 minutter
Skær toppen af porrene i tynde skiver
Steg serranoskinke sprødt
Blend suppen til den er jævn
Tilsæt fløde. Kog op og smag til med salt og peber.
Svits porrene i lidt fedtstof på panden.
Top suppen med de stegte porre og serranoskinke
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *