Salater

Teriyaki gulerødder i salat

image_print

Jeg fandt for nyligt ud af, at jeg er ret vild med teriyaki marinade. Jeg brugte det første gang i forbindelse med noget fyld til forårsruller. Senere har jeg brugt det flere gange – specielt til gulerødder og kylling. I stedet for altid kun at lave gulerødder med bacon og timian eller gulerødder med honning som tilbehør, ja, så prøvede jeg at servere de her gulerødder for familien.  På grøntsagsfronten er jeg rimelig privilegeret, for min familie ELSKER grøntsager og spiser virkelig store mængder af dem. Jeg fornemmede, at de var ret tilfredse i stedet for næsten altid at få en basis salat til aftensmaden. 

Ingredienser: 
Til 4 personer.

 • 500 g snack gulerødder
 • 3 store spsk. akacie honning
 • 3 spsk. teriyaki marinade 
 • Evt. 2 spsk. olie 
 • Lidt salt
 • 1 pose feldsalat
 • 80 g salatost/feta 
 • 2 håndfulde peanuts/cashewnødder

Fremgangsmåde: 

 • Skyld og skær enderne af snack gulerødderne (jeg bruger økologisk, så jeg skræller dem ikke) 
 • Kom olie og akaciehonning på en pande og varm op til honningen er smeltet. 
 • Tilsæt gulerødderne og drys med lidt salt.
 • Kom teriyaki marinade udover gulerødderne.
 • Vend det hele godt rundt på panden og steg gulerødderne lidt møre ved middelvarme i ca. 15 minutter.
 • Afkøl gulerødderne. 
 • Hak peanuts eller cashewnødder groft.
 • Fordel feldsalat på et fad og læg de afkølede gulerødder over. 
 • Smuldre salatost henover og top med de hakkede saltede peanuts/cashewnødder. 

Jeg serverer kylling og ovnkartofler til salaten. 

Ingredienser. Olie og salt mangler.
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *