Supper

Partysuppe

image_print

Eller jeg tror faktisk jeg vil kalde den chilisuppe. Den kan godt bide lidt på tungen, så hvis ungerne skal spise med, så spar lidt på chilisaucen. Jeg er vild med supper og specielt den her er jeg ret glad for. Både fordi den smager fantastik, men også fordi jeg som laver regel dobbelt portion som kommes i fryseren til de travle tider. Den oprindelig opskrift er en meget gammel sag, jeg har fået af min venindes mor. Jeg indrømmer at jeg har lavet nogle rettelser og tilføjelser, så håber på tilgivelses fra en af verdens mødre.
Jeg serverer altid et par ristede ciabattabrød til suppen.

Ingredienser:
4 personer.

  • 200g bacon i tern.
  • 250g hakket oksekød 10 til 12%
  • 1 grøn peberfrugt.
  • 1 gul peberfrugt. 
  • 1 dåse majs.
  • 1 dåse hakket tomater.
  • 2 oksebouillon terninger.
  • 1,5 liter vand.
  • 3 dl. Sød chilisauce. 
  • 2 fede hvidløg.
  • ¼ fløde.
  • 1 spsk. Oregano.
  • Salt og peber.

Fremgangsmåde:

  • Skyl og skær peberfrugt i små fine tern.
  • Svits bacon og hæld det over på en tallerken. 
  • Brun hakket oksekød med presset hvidløg i en gryde.
  • Kom derefter peberfrugt, majs, bacon hakket tomater, chilisauce, vand, oregano og oksebouillon i gryden Og lad det småsimre i 1 time. 
  • Tilsæt fløden og lad yderligere suppen småsimre 5-10 min.
  •  Smag til med salt og peber og evt. mere oregano.

TIP: hvis du syntes suppen er tynd, så jævn den med noget maizena 

Ingredienser
Skyl og skær peberfrugt i fine tern
Svits bacon og hæld det over på en tallerken
Brun oksekød med hvidløg
Tilsæt peberfrugt, majs, hakket tomater, chilisauce, Bacon, oksebouillon, oregano og vand
Lad den småsimre 1 times tid og tilsæt så fløde.
Velbekomme
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *