Appetizers

Rejehapser med flødeost og agurk

image_print

Det er noget tid siden jeg har fået lagt nogle af mine hjerneopskrifter op(ja det kalder jeg dem jeg har i hovedet og ikke altid får skrevet op), men tiden har bare ikke været til det overhovedet, da både arbejdslivet og familielivet fylder en del i øjeblikket.
Nu åbnede der sig en lille sprække på en skøn fridag og den vil jeg nyde med at dele nye opskrifter med jer. Blandt andet denne her.
I der efterhånden kender mig, ved at jeg ikke kan lide fisk. Faktisk er min holdning til fisk, at de bare skal have lov til at hygge sig og nyde livet i vandet, og det gælder også min familie…haha, selvom de nu godt kan lide fisk.
Rejer derimod…armeeen jeg er solgt. Jeg ELSKER rejer.
De her rejehapser er perfekte som appetizer med et iskoldt glas hvidvin en sommeraften på terrassen.
Du kan sagtens forberede alle ingredienser på forhånd, men jeg vil anbefale at anrette dem kort før dine gæster kommer eller at i selv skal spise nyde dem. Det tager ikke så lang tid som man tror og jeg syntes selv de er så flotte.

Ingredienser:
ca. 12 stk

 • 200g flødeost.
 • 1 bundt dild.
 • 1 bundt persille.
 • 1/2 fint hakket rødløg.
 • 1 agurk.
 • 12 store rejer. gerne tigerrejer eller kogte vanmi rejer.
 • 6 til 12 skiver af dit yndlings brød(ikke rugbrød.
 • lidt citronsaft

Derudeover skal du bruge trætandstikker og evt en rundudstikker.

Fremgangsmåde:

 • Start med at riste brødet i en brødrister.
 • Skær eller udstik cirkler på ca 5cm I diameter ud af det ristede brød.
 • Hak krydderurter fint og blandet i flødeosten sammen med det fint hakket rødløg.
 • Tilsæt et par dråber citronsaft.
 • Fordel ostecremen ud på de runde brød. Evt med en teske eller med en sprøjtepose.
 • Skyl og skær enderne af agurken og skræl den med en bred kartoffelskræller eller skær den i meget tynde skiver.
 • Rul den tynde skive agurk om brødet med ostecreme og hæft den med en træstik.
 • Top med en lækker reje.
 • server.

TIP: Hvidløgsmarinere evt dine rejer og lad dem stå natten over. Det smager fantastik.

Ingredienser
Skær eller udstik det ristede brød
Rør alle ingredienser sammen til ostecremen
Fordel ostecremen på de rundebrød
Skræl Agurk med en bred kartoffelskræller
Rul agurkskive om brødet og hæft med en træstik
Top med en lækker reje
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *