Bagværk og kage

Pizzaboller

image_print

Pizzaboller eller madpakkeboller, som vi også kalder dem, er perfekte i madkassen sammen med noget gnavegrønt. Og så er det en hurtig madpakke, når bollerne først er bagt. I den her opskrift har jeg skåret pepperoni ud i små tern og brugt som topping. Man kan bruge lige den pizza-topping, man har lyst til. Jeg har brugt en blanding af revet gouda og cheddarost, da jeg havde lidt rester i køleskabet. 

Ingredienser:
10-12 stk.

  • 6 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 1 dl neutral olie
  • 2 tsk. groft salt
  • 300 g fuldkornsmel
  • Ca. 800 g hvedemel 

Fyld:

  • 200 g pizzasauce
  • 250 g revet gouda eller cheddarost
  • Pepperoni, skinke, kylling eller hvad man ønsker som topping

Fremgangsmåde: 

  • Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt, æg og olie. 
  • Rør fuldkornsmel i og tilsæt så hvedemelet lidt efter lidt.
  • Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning under husholdningsfilm og et viskestykke i 1 time. 
  • Del dejen i 10 til 12 stykker og form dem som boller. 
  • Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Tryk bollerne lidt flade. 
  • Kom pizzasauce på bollerne og dernæst det ønskede topping (i mit tilfælde pepperoni)
  • Slut med et lag ost. 
  • Bages ved 200 grader varmluft i 20-25 min. 
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *