Pizzaboller eller madpakkeboller, som vi også kalder dem, er perfekte i madkassen sammen med noget gnavegrønt. Og så er det en hurtig madpakke, når bollerne først er bagt. I den her opskrift har jeg skåret pepperoni ud i små tern og brugt som topping. Man kan bruge lige den pizza-topping, man har lyst til. Jeg har brugt en blanding af revet gouda og cheddarost, da jeg havde lidt rester i køleskabet.
Ingredienser: 10-12 stk.
6 dl lunkent vand
25 g gær
1 æg
1 dl neutral olie
2 tsk. groft salt
300 g fuldkornsmel
Ca. 800 g hvedemel
Fyld:
200 g pizzasauce
250 g revet gouda eller cheddarost
Pepperoni, skinke, kylling eller hvad man ønsker som topping
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt, æg og olie.
Rør fuldkornsmel i og tilsæt så hvedemelet lidt efter lidt.
Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning under husholdningsfilm og et viskestykke i 1 time.
Del dejen i 10 til 12 stykker og form dem som boller.
Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tryk bollerne lidt flade.
Kom pizzasauce på bollerne og dernæst det ønskede topping (i mit tilfælde pepperoni)