Jul

Chokoladebrud

image_print

Chokoladebrud går herhjemme ind under julekonfekt. Vi er ret kræsne på konfekt-fronten, så det skal helst være så enkelt som overhovedet muligt og ikke indeholde alt muligt dikkedar… fnis. 
Udover pandekager er min mand rimelig hård til det med at temperere chokolade, så det lader jeg altid ham om, da jeg er meget utålmodig. 
Chokoladebrud er altid på vores jule to-do liste, da de er nemme at bikse sammen, og så smager de bare godt. 
Opskriften her giver en lille portion, som du sagtens kan gange op, hvis du ønsker. Jeg bruger en form/folie bakke, der har målene 20×15 cm. Den passer perfekt.
Du kan toppe chokoladebrud med frysetørret bær, hvis du ønsker. Dette skal gøres, inden du sætter den på køl.
Du kan bruge den chokolade, du ønsker. Vi kan bedst lide lys chokolade, så derfor er de her chokoladebrud lavet med lys chokolade. 

Ingredienser: 

  • 60 g hasselnødder
  • 200 g mørk eller lys chokolade
  • 30 g hvid chokolade
  • Form/foliebakke der måler 20×15 cm

Fremgangsmåde:

  • Hak hasselnødderne groft – ikke for fint. 
  • Smelt den mørke/lyse chokolade over et vandbad og vend nødderne i. 
  • Smelt den hvide chokolade separat.
  • Hæl derefter chokoladen, der er vendt med nødder, i en lille form beklædt med bagepapir.
  • Hæld den smeltede hvide chokolade over og lav et mønster med en kniv eller lignede.
  • Sættes på køl til chokoladen er størknet. 
  • Skær chokoladebrud ud i de ønskede stykker. 
Ingredienser
Hak nødderne groft.
Smelt chokladen over vandbad.
Vend de groft hakkede nødder i chokoladen.
Kom chokolade-blandingen i en form.
Hæld den smeltede hvide chokolade over og lav et mønster med en kniv og sæt den på køl.
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.